Az MV Agusta és az Akrapovic partneri megállapodást kötött!

A két neves cég idén partnerséget kötött, miszerint a jövőben a világhírű szlovén kipufogó gyártó fogja kizárólagosan fejleszteni és gyártani az MV Agusta modellekre a komplett kipufogórendszert!

Az Akrapovic prototípus-gyártóüzeme

Mindkét cég nézete szerint egy motorkerékpárnak egyik kulcseleme a kipufogó által nyújtott esztétikum, teljesítmény és hangélmény! Az utóbbi szempont egyre erősebb szorításba kezd kerülni az emissziós és decibelszabályozás által. Mint tudjuk, számos helyen már decibel korlátozások vannak érvénybe léptetve Ausztriában!

Szóval az MV Agusta úgy gondolta, hogy a legjobban járható út, ha profi mérnök gárdára bízza, hogy kifejezetten az új modellekhez legyen tervezve a fenti szempontok szerint a gázelvezetés, viszont meglegyen az esztétikum, a teljesítmény és a motorozás egyik fontos eleme, a hanghatás, és mindez törvényes kereteken belül! Ennek megvalósítása érdekében jött létre ez az egyesség, hogy ne egy beszállítótól kerüljenek fel utólagos beszereléssel ezek az alkatrészek!

A 2019-es olaszországi EICMA-n készült pár perces bemutatófilm

Timur Sardarov, az MV Agusta vezérigazgatója elmondta:
„A hang az MV Agusta élményének része. Ez a stílus egyik kulcseleme, és nagy figyelmet fordítunk rá. A három és négy hengeres modelljeink meglehetősen egyedi személyiséggel rendelkeznek, és mindig azon dolgoztunk, hogy illeszkedjen a hang a géphez.

Ez a partnerség jóval meghaladja a megjelenést és a hangzást, valójában a csúcstechnológiáról, a teljesítményről és a kompromisszumok nélküli minőségről szól. Az MV Agusta és az Akrapovic megközelítése nagyon hasonló, mindkét cég filozófiája, hogy csak a legjobbat fogadják el. Üdvözlöm ezt a partnerséget, mint a saját területükön élő, hasonló gondolkodású vezetők természetes szövetségét, amely számos szinergiát (A szinergia görög eredetű szó, mely együttműködést, együtt való hatást jelent – a szerk.) és még jobb terméket eredményez a motorkerékpár rajongók számára az egész világon. ”

MV Agusta Brutale 1000RR

Sardarov elmondta még, hogy jelenleg nem tudják pontosan melyik modellek kapják az Akrapovic “kezelést”, bár erősen feltételezhető, hogy a cég zászlóshajója, a Brutale 1000, 800 és a Superveloce lesznek az első modellek, amelyek megkapják az új fejlesztésű rendszereket!

További érdekes híreket, cikkeket itt találsz (klikk a képre):

Eladó motorok

Videó szerkesztés