Troy Bayliss fia, Oli Bayliss 16 évesen debütál a Ducati V4R nyergében!

Troy Bayliss 16 éves fia ezen a hétvégén debütál az ausztrál Queensland Southern Downs Road Race versenysorozat második fordulójában a DesmoSport Ducati Team színeiben, a tapasztalt Mike Jones csapattársaként.

Oli Bayliss kicsit több, mint 1 éve versenyez az ausztrál Supersport versenysorozatban egy Yamaha R6 nyergében, viszont az édesapja elérkezettnek látta az időt, hogy kipróbálja magát a Superbike kategóriában! Természetesen mi más lehetne a gép, mint egy Ducati V4R, hiszen Troy a DesmoSport Ducati Team társtulajdonosa.

Troy Bayliss:
„Nagyon izgatott vagyok, hiszen Oli első lépése lesz egy igazán nagy motor felé. Annak külön örülök, hogy olyan helyzetben vagyunk, hogy egy Ducatin debütálhat! Félelmetes gondolat, hogy én 10 évvel idősebb voltam Olinál, mikor először versenyeztem egy Superbike gép nyergében, viszont tisztában vagyok azzal, hogy Oli készen áll a feladatra! Sokat fejlődött az elmúlt 18 hónap alatt, mind szellemileg, mind fizikailag. Ben (Ben Henry csapat társtulajdonos) és én is várjuk, hogy segíthessünk neki abban, hogy sikeres legyen az első lépés a Supersporttól a Superbike-ig!”

Oli és Troy Bayliss – itt sem esett messze az alma a fájától!

A DesmoSport Ducati csapattárs, a tapasztalt Mike Jones szintén versenyezni fog a hétvégén, viszont nem várnak komolyabb eredményt Olitól, az eseményt inkább arra használják fel, hogy tapasztalatot szerezzen egy erősebb Superbike géppel, hiszen eddig egy 600-as motorral rótta a köröket a pályán! A verseny lehetőséget biztosít Olinak, hogy Jones társaként belekóstoljon a Superbike versenyzésbe, hiszen pár héttel korábban csupán pár kört tudott menni Jones versenygépével!

Mike Jones:
„Az év eddig kiszámíthatatlan volt, és sajnálatos, hogy nem tudtunk versenyezni az ASBK-ban, de mindannyian ugyanabban a hajóban evezünk. Bizonyos mértékben szerencsések vagyunk, hogy képesek voltunk a múlt hétvégén motorozni, tesztelni, így kicsit edzésben maradtunk, tehát izgatottan várom, hogy visszatérjünk a pályára! Igazán várom, hogy Oli is versenyezzen! A V4R-hez hasonló Superbike-ok sokkal több erővel és tömeggel rendelkeznek, ami azt jelenti, hogy a Supersporthoz képest keményebb menet lesz, de ha bárki képes gyorsan alkalmazkodni, az Oli lesz.”

Ben Henry:
„Oli nagyszerű munkát végzett eddig az R6-on, de Troy elmondta, elérte a 600-as gép határait, és most itt az ideje, hogy új kihívással nézzen szembe, hogy a fejlődési görbe továbbra is fennmaradjon. Jó gyerek, és már most nagyszerű rider, tehát, ha Mike-hoz hasonló tapasztalt versenyzőkkel együtt tud menni a pályán, az minden bizonnyal előnyös lesz számára. Mike számára a hétvége újabb lehetőséget kínál, nekünk pedig a V4R tovább fejlesztéséhez jön jól a verseny, ami fontos lehet arra az esetre, ha visszatérünk a szezonba. Mike egy motivált versenyző, és tudom, hogy nem ült tétlenül a kényszerszünet alatt sem, alig várta, hogy visszatérjen a versenyzéshez.”

Oli Bayliss és a DesmoSport Ducati V4R

További érdekes híreket, cikkeket itt találsz (klikk a képre):

Eladó motorok

Videó szerkesztés