Az osztrák „Motorrad Magazin” a Continental sport gumiabroncsokat ajánlja

Szöveg és kép: Continental Hungaria Kft.

• Kiváló az új ContiSportAttack 4
• Hét közül a legjobb
• Legjobb értékelés: 100 pontból 94

A motorkerékpár-gumiabroncs tesztelők számára nagy jelentőségű esemény zajlott Ausztriában. Hét modern, közúton használható sportabroncsot vetettek széles körű tesztelési eljárás alá a teljesítményük bizonyítása céljából. Végül a hét jelölt közül csak kettő érte el a „Megvásárlásra ajánlott” minősítést az osztrák „Motorrad Magazin” 6/2020. számában.

A felmelegedési idő, a hideg és meleg gumiabroncsok tapadása, a kezelhetőség, a száraz és vizes úton történő fékezés, valamint az öncsillapítási képesség volt az elsődleges mérési szempont. Az éles kanyarokban és a vizes körülmények közötti megbízhatóság a szubjektív értékelési követelmények között szerepelt. A pártatlan tesztelés biztosítása érdekében a tesztvezetőt „vakon” vezették oda a motorokhoz.

Míg a „legjobb vétel” minősítést két gyártó nyerte el, a ContiSportAttack 4 a teszt során a legjobb értékelést kapta, hiszen a lehetséges 100 pontból 94-et zsebelt be. A tesztelő végleges visszajelzése ennek megfelelően rendkívül pozitív volt: „A Conti indulás után azonnal remek tapadást biztosít, így alacsonyabb hőmérsékleten is tökéletesen működik. Éles kanyarokban is rendkívül megbízható teljesítményt nyújtott, illetve a kezelhetőség mind száraz, mind pedig vizes aszfalton sokkal jobb volt, mint bármelyik másik tesztalany esetében.”

Az új ContiSportAttack 4-ről és a Continental motorkerékpár-gumiabroncsok teljes választékáról részletes információ a www.conti-moto.com oldalon található.

További érdekes híreket, cikkeket itt találsz (klikk a képre):

Eladó motorok

Videó szerkesztés