15. Streetfighter Nap – Mezőberény

Szöveg: Szikora András
Képek: Vistyik Zsolt (Zsolboxphoto), Szalai Mária

A tavalyi kényszerszünet után idén újult erővel vágtunk bele a jubileumi streetfighter nap szervezésébe, viszont nem kevés aggodalommal, ugyanis a jelenlegi kaotikus helyzetben kétséges volt, hogy kapunk engedélyt az esemény megrendezésére. Szerencsére a szigorítások még nem léptek életbe, így szeptember utolsó hétvégéjén sikerült megrendezni a 15. Streetfighter Napot!

Az egyik sava-borsa a műfajnak!

A szervezés nehézségeivel nem untatnálak benneteket, inkább nézzük, hogy is telt a nap! Az időjárás tökéletesnek volt mondható, esőmentes, szép napsütésben volt részünk, ami meglátszott a motoros parkolón is, hiszen rengetegen jöttek motorral az ország szinte minden tájáról. Délelőtt még csak szállingóztak az emberek, de kora délutánra már megtelt a Liget tér, ami jó érzés volt nekünk szervezőknek (Bátszi Motor és Motorosok Baráti Köre Mezőberény Egyesület), hiszen ebben tudjuk lemérni a munkánkat!

Erdei Emese nem megszokott módon egészíti ki a műsort

10 óra után egyre több fellépő kezdett bemelegíteni, majd a fellépők bemutatása következett. Siklósi István polgármester idén egy KTM segédmotor nyergében érkezett, majd hivatalosan megnyitotta a rendezvényt, megköszönve mind a szervezők, mind a fellépők munkáját, hogy mára már egy tradicionális eseménye ez a motoros nap Mezőberény városának.

Akik régóta járnak erre az eseményre, azoknak biztos feltűnt, hogy idén nem a már eddig megszokott szpíker hang szólt a hangszórókból, ugyanis Hadnagy Józsi egyéb elfoglaltsága miatt sajnos idén nem tudott itt lenni, így egy gyors átszervezéssel Szabó Ákos segítette ki a rendezvényt. Ákos így lemondott a fellépéséről, és elmondhatjuk, hogy maximálisan profi módon oldotta meg a feladatot! Összesen 21 fellépő tartott bemutatót, a megszokott 2-3 személyes csoportokban, valamint utolsó fellépőkként a végén Végh Tomi, Podani Milán és Mókus egyedül töltötte ki a műsoridejét.

Rácz Edina nemrég kezdte, de az egykerék már szépen alakul

Idén egy kuriózum is került a műsorba, ugyanis Rácz Edina személyében egy hölgy is megmutatta, hogy nem csak a fiúk privilégiuma ez a stuntolás! A műsort Dér Gabi és Borbély Kornél kezdte egy iszonyatosan dinamikus quad show-val, de előtte még egy kis bemutatót tartott a Safety Hungary vezetéstechnikai oktatója Szikora Balázs. A quadosok után Vátkai Zsombor és Rácz Edina melegítette a hangulatot, aztán Négyesi Zsolt és Sándor Tamás következett.

Végh Tomi már veteránnak számít a műfajban, de még mindig az egyik legjobb

Utánuk Dér Gabi lépett ismét pályára, viszont itt már motorral és László Gábor társaságában. A következő fellépő igazi veteránnak számít ebben a stunt mezőnyben, ugyanis Erdei Balázs a 2000-es évek elején kezdte pályafutását, igaz mára már felhagyott a versenyzéssel, viszont a bemutatók működnek. Érdekességképpen meg kell jegyezni, hogy a lánya a segítője, aki látványosan koreografált mozdulatokkal illeszkedett be a műsorba. Következett az első szünet, amiben a Mezőberényi Önkéntes Tűzoltó Egyesület és a Magyar Mentőmotoros Alapítvány demonstrációja volt látható, amiben szimulálásra került egy autós – motoros baleset, és annak mentőmotoros által való ellátása. Ez a kis közjáték után Szabó Gergő, Varga Máté és Bozsoki Zsolt borította füstbe a Liget teret, majd Szilágyi Ricsi, Varga Robi és Vidinszki Joci folytatta az előző triumvirátus munkáját! Újabb szünet következett, amiben a rendezvény logisztikai partnere a Trans-Sped Kft. mutatta be pár percben a tevékenységét, valamint egy szállító eszközét.

Kötél István akcióban

Dér Gabi harmadszor is pályára lépett a nap folyamán, most Bárdos Roland társaságában. Kötél István és Borbély Kornél egy jól összeszokott párost alkotva töltötték ki a műsoridejüket, az összehangolt gyakorlatokon látszott, hogy „egy csapatban játszanak”! Egy kicsit hosszabb szünet következett a stunt bemutatók között, ugyanis a hazai dragbike élet több képviselője és motorjaik kerültek bemutatásra. A szervezők köszönik az Eke testvérek, a Csini Drag Team, a Team Brothers, és a Bátszi Motor Team részvételét!

Podani Milán komoly technikai szinten van

A végére maradtak a szóló fellépők. Végh Tomi a technikai és dinamikus elemeket felváltva mutatta be, hogy miről is szól a stunt motorozás. Podani Milánban van annyi ambíció, hogy felvegye a versenyt a legjobbakkal. Ami helyezéseket a versenyeken elér, és amit ezen a napon is bemutatott, az előre vetíti, hogy számolni kell vele a jövőben. Utolsó fellépőként Mókus kápráztatta el a közönséget, nem is akárhogyan, hiszen a tőle már jól megszokott módon előkerült a Simson és a Pannónia is. A nap zárásaként egy össznépi gumifüsttel búcsúztak a fellépők, néha szinte átláthatatlan füstfelhőbe burkolva az egész környéket!

A rendezvényről egy 1,5 órás film készült. Erről érdeklődni a batszimotor@batszimotor.hu e-mail címen lehet!

Mókus a tőle megszokott profi műsorral zárta a napot

További érdekes híreket, cikkeket itt találsz (klikk a képre):

Eladó motorok

Videó szerkesztés