Örök probléma és vita tárgya a lánckenés. A megoldás: Scottoiler

A Scottoiler, a motorkerékpár-láncok kenésével vetette meg a lábát a motorkerékpár-piacon. Fraser Scottnak a ’70-es években egy motorozása alkalmával gyűlt meg a baja a lánckenés hiányával.

vSystem

Mivel a 750-es Suzukiján csak a lengőkar kiszerelésével tudta a hamar elkopott láncot kicserélni, így azon kezdett gondolkodni, hogy hogyan lehetne megnövelni a lánc élettartamát. Ezt egy automata láncolajozó készülékkel látta legcélszerűbbnek megvalósítani. A kezdeti ötlete volt, hogy a Suzuki vákuum benzincsapját átalakítja, ami időközönként adagolja a kenőanyagot a láncra menetközben. Az elkészült prototípus annyira jól sikerült, hogy még az „O” gyűrűs láncok még az off-road motorokon is állták a helyüket. 1983-ban ért a történet fordulóponthoz, mikor is a NEC Motorcycle Show-ra 10.000 láncolajozó-rendszert gyártottak le, …… amiből 50 db-ot adtak el.

Fraser Scott

Scott ekkor úgy döntött – mivel nem maradt pénze marketingre és egyéb dolgokra, amik kellenek egy termék eladásához -, hogy otthonról értékesíti a megmaradt készletet, postai úton teljesítve a rendeléseket. Rengeteg munkával sikerült beindítania az eladásokat, elsősorban szájhagyomány útján való terjesztéssel. Egyre több motoros kezdte ajánlani saját tapasztalat alapján a Scottoiler láncolajozó-rendszereket, így 1990-re odáig jutottak, hogy teljes munkaidőben kellett foglalkoztatniuk alkalmazottakat. Ezt a növekedést nem csak az elégedett motorosok egymásnak ajánlása hozta, hanem egyre több kereskedés, importőr kezdett raktáron is tartani az olajozórendszerből, így megnőtt a kereslet iránta.

Így működik a rendszer

Az igazi áttörést viszont az hozta meg Scott számára, hogy idővel sikerült partnerséget kötnie a BMW-vel, aki hivatalos tartozékként választotta a Scottoiler-t a motorkerékpárjaihoz. A cég jelenleg több, mint 20 alkalmazottat foglalkoztat a glasgow-i gyárában, és több, mint 40 országba exportál.

Időközben három különböző rendszer lett kifejlesztve, eSystem V3.1, vSystem és xSystem 2.0 név alatt, amiket a Motoralkatresz.eu oldalán is megvásárolhattok, ugyanis a cég hivatalos forgalmazóként bővítette az eddig is igencsak széleskörű palettáját a Scottoiler olajozó rendszereivel, kiegészítőivel, termékeivel.

A termékeket itt találod: link

További érdekes híreket, cikkeket itt találsz (klikk a képre):

VINTAGE

Eladó motorok

Grafikai munkák

Videó szerkesztés

Eladó cuccok

Autómentés – szállítás