Casey Stoner visszatér a MotoGP-be?

Stoner Insta oldalán megjelent egy kép, amin épp méretet vesznek róla egy Alpinestars szőnyegen állva. Nos, a kép alapján egy bőrruha készül számára, amit Stoner hozzáfűzése is megerősít:
„Lassan jobban éreztem magam az elmúlt hónapokban… 12 év óta először mértek”

A kétszeres ausztrál világbajnok (Ducati: 2007, Honda: 2011) 2012-ben vonult vissza a MotoGP-től, ugyanis egészségi állapota kezdett megromlani. A Honda annyira szerette volna megtartani, hogy felajánlotta, megduplázza a fizetését 2013-ban, de Stoner ennek ellenére sem állt kötélnek, befejezte a versenyzést. A 2012-es szezont ennek ellenére teljes intenzitással nyomta végig. Szép befejezés lett volna egy újabb arany, de az indianapolisi edzésen történt bukása után (bokasérülést szenvedett) három futamot ki kellett hagyni, de így is harmadikként zárta az évet. Viszont nem távolodott el a motorozástól, és maradt a Hondánál is, mint MotoGP tesztpilóta, ezzel is segítve a fejlesztéseket.

2015-ben kicsit visszatért a versenyzéshez, a Suzuka 8 órás versenyén indult a Honda színeiben, de műszaki hiba miatt komoly balesetett szenvedett, eltört a jobb válla és a bal sípcsontja. 2016-ban visszatért a Ducatihoz, ahol szintén GP tesztpilóta szerepet vállalt, ez 3 évig tartott.

Stoner saját bevallása szerint a MotoGP-s karrierje alatt mentális szorongásokkal küzdött, a visszavonulása után több évvel nyilatkozta, hogy myalgiás encephalomyelitist (ME), ismertebb nevén krónikus fáradtság szindrómát (CFS) diagnosztizáltak nála. Ez az állapot erősen korlátozza az ember teljesítő képességét, de a hírek szerint az utóbbi időkben Stoner kezd kigyógyulni. Nemrég egy európai körutazáson vett rész a családjával, ami közben útba ejtette az olaszországi Asolot is, ahol az Alpinestars központja található. Ott készült az ominózus fénykép is méretvételezés közben, amiről a motorozás folytatására lehet gondolni.

Sem a Ducati, és sem a Honda nem erősítette meg, hogy szó lenne együttműködésről, de tény, hogy Stoner a 2021-es Algarvei- és Valenciai Nagydíjon is részt vett a Ducati Factory csapatának különleges vendégeként.

További érdekes híreket, cikkeket itt találsz (klikk a képre):

Eladó motorok

Videó szerkesztés