Andrea Dovizioso visszavonul a MotoGP-től.

Az olasz versenyző nemrég bejelentette, hogy az idei szezonba áll utoljára rajhoz a MotoGP-ben. A hivatalos bejelentést a honlapján tette közzé, ahol egy interjú keretében beszélt a befejezésről.

Aki nyomon követte Dovizioso pályafutását, annak nem túl nagy meglepetés a hír, ugyanis a 2023-as MotoGP listán már nem szerepel a neve, de a Suzuki kilépése a GP-ből és az azzal járó “székfoglaló” játék elindulása is hozzá járulhatott ehhez a döntéshez (év végén szinte biztos, hogy nagy mozgás lesz a márkák ülései között) , valamint, hogy egyre erősebben a motocross felé kacsingatott….. annyira, hogy profi versenyeken is indult Olaszországban.

A 36 éves versenyző egy év kihagyás után, idén tért vissza a GP-be (2021-ben az amerikai RedBull GP-n ment a Petronas Yamaha SRT csapatában), mégpedig a Yamaha pilótájaként (2012-ben versenyzett még a Yamaha Tech 3 Team színeiben), előtte 8 évig egy Ducati nyergében versenyzett, ahol is a legtöbb sikeres eredményét érte el (három 2. helyezés). 20 év telt el azóta, hogy 2022-ben profiként állt rajthoz a 125 ccm-es kategóriában, ahol 2004-ben egyetlen világbajnoki címét is szerezte egy Honda nyergében.

A 2022-es szezon azonban nem alakult túl jól Dovizioso számára, aki tizenegy versenyen mindössze tíz pontot tudott szerezni, és egyetlenegyszer sem végzett a top 10-ben. Jelenleg a 22. helyen áll a ranglistán – ez meglehetősen jelentős visszaesés egy 15 győzelemmel és 62 dobogós háttérrel, valamint 24 győzelemből és 103 dobogóból álló trófea gyűjteménnyel, az összes kategóriára kivetítve.

Dovisiozo visszavonulása miatt Aleix Espargaro lesz a MotoGP rajtrácsának legidősebb versenyzője, és az egyetlen, aki a 80-as években született. Ezenkívül Espargaro lesz az utolsó MotoGP-versenyző is a listán, aki még indult a mára kihalt 250 köbcentis osztályban.

További érdekes híreket, cikkeket itt találsz (klikk a képre):

Eladó motorok

Videó szerkesztés