Foci helyett végre motorsport támogatás!!!!!

Fotók: dehir.hu

Szinte hihetetlen hírt hallottam tegnap a rádióban! Önkormányzati pénzből motorsport támogatása!!!!

A nagy hagyományokkal rendelkező debreceni Gázvezeték utcai salakmotorpálya 1970-ben került átadásra, majd 1980-ban felújították. Azóta az állapota csak romlott, viszont most a Speedwolf Sportszervező Nonprofit Kft. kezelésébe került, akik feltett szándéka, hogy az egykor nagyhírű debreceni salakmotorsportot újraélesszék!

Papp László Debrecen polgármestere a Gázvezeték utcai versenypályán tartott tájékoztatón jelentette be, hogy a debreceni önkormányzat 40 millió forint támogatást biztosít az idei költségvetésükből a salakmotorpálya és a stadion felújítására! Továbbá megjegyezte, szándékukban áll hosszú távon is támogatni a debreceniek körében közkedvelt sportágat!

A Speedwolf célja, hogy a megújult versenypályán a korábbinál gyorsabb futamokat rendezzenek biztonságosabb körülmények között, a nemzetközi versenyszabályoknak megfelelően alakítsák ki az új stadiont! A felújításból természetesen a nézőtér sem marad ki, komfortosabb kialakításra kerül az is.

A kanyarokat három-három méterrel szélesítjük, a pálya dőlésszögét kettőről négy fokra növeljük. A hagyományos augusztus 20-i salakmotor versenyt már a felújított pályán rendezzük meg, jövő évtől pedig öt-hat verseny megrendezését tervezzük évente – nyilatkozta Baráth Norbert, a Speedwolf Sportszervező Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Adorján Zoltán a salakmotorozás örökös bajnoka szakmai tanácsokkal segíti a szervezők munkáját.

További érdekes híreket, cikkeket itt találsz (klikk a képre):

Eladó motorok

Videó szerkesztés