A piliscsévi crossverseny margójára (a jövő bajnokai).

Szöveg: Pletser Irén
Képek: CL4 Offroad Motoros Iskola

Piliscsév 2021.05. 22-23.
MAMS Nemzeti Nyílt CL4 Offroad Motoros Iskola Motocross Bajnokság és Kupa, Magyarország Nyílt Nemzeti Facepakk Junior Motocross Bajnokság 2. forduló.

Az utóbbi évek legszínvonalasabb versenye volt ez a vasárnapi megmérettetés, mert rég nem látott erős nemzetközi mezőny gyűlt össze – cseh, szlovák, osztrák, szlovén, román – felnőtt és gyerek kategóriában egyaránt. Már reggel sejthető volt, hogy az időjárás nem igazán kedvező a mai napra – egész nap esett az eső. A folyamatos esőzés megnehezítette a versenyzők dolgát, főleg a siratófalon fölfelé menet.

Alkalmazkodva ugyan az időjáráshoz az első köröknél már érzékelhető volt, hogy ezen a versenyen igazán a tehetségen lesz a hangsúly – ezt a pályát amúgy sem lehet kitanulni, a nyomvonalat követni, ezt minden egyes mozdulatra koncentrálva érezni kell. Az egész napos esőzés ellenére, azonban a pálya sokáig tartotta magát, de az időjárás viszontagságai miatt a nap végére balesetveszélyessé vált – törölni kellet a Junior MX50, és MX65 kategória második futamát.

Ebben a két kategóriában mérette meg magát a Kiskunlacháza Motoros Klub színeiben versenyző CL4 Offroad Motoros Iskola utánpótlás csapata. Elsőként az MX50 Maxi és Mini versenyzőik tapasztalhatták meg az eső áztatta pályát – a csapat tagjai életük második versenyén álltak rajthoz. Mini kategóriában Virág Petrik #620 szerzett aranyérmet, aki másodjára is győzelmet aratott.  A hétvége meglepetése Baják Márk #5, ő fantasztikus teljesítményével a Maxi kategóriában az időmérőn megszerezte az első helyet, a futamon a 2. helyen végzett. Kiss Patrik #63 szintén nagyot ment, a Maxi kategóriában 6. helyen ért célba – ezzel javított első versenyéhez képest. Mint minden versenyző, Krasznyánszky Nátán #89 is hibátlanul vette az eső okozta sáros, latyakos pálya kihívásait – 8. hely.

AZ MX65 kategóriában induló testvérpár Vörös Nóri és Ákos. Nórin a bemelegítő edzésen kifogott a siratófal, ezért már nem vett részt az időmérő edzésen. Pechére, mint később kiderült ennek a kategóriának az időmérőn ezt a részt már nem is kellett teljesítenie, mert a Versenyigazgató a talaj állapotát veszélyesnek ítélte meg.  Ákos a rangos nemzetközi mezőnyben a 13. helyet szerezte meg. A hétvégi versenyen két csapattag, Joó Nimród és Sipos Márton nem indult.

Következő motocross versenyek:
Nemesbikk – május 29.
Facepakk Motocross Junior és Senior OB és Kupa
CL4 Offroad Motoros Iskola Motocross Kupa III. osztály
Tápióbicske – június 13.
CL4 Offroad Motoros Iskola Motocross OB és Kupa I., II., III. osztály,
Facepakk Senior OB és Kupa

A motocross utánpótlás csapat minden tagjára egyaránt büszkék az edzők, és a szüleik. A gyerekek az időjárási körülmények ellenére is helytálltak, fantasztikus teljesítményt nyújtottak, megcsillantották tehetségüket, tudásukat.

Elismerés a szervezőknek – MX Track.hu / Piliscsév – Esztergom – a profi szervezésért, világszínvonalú lebonyolításért – élő videó közvetítés + Led fal, VIP terasz, környékbeli gasztronómia -, az ilyen színvonalú rendezvények képesek visszahozni a versenyzőket, a nézőket a motocross pályákra.

A CL4 iskola saját nevelésű utánpótlás csapata az idei évben alakult, vezető edzője Czúni László, aki 4 éves korában kezdte a versenyszerű motorozást, és a cross minden kategóriáját végig motorozva érte el bajnoki címeit, kimagasló nemzetközi eredményeit. Hivatásának, szívügyének tekinti az utánpótlás nevelést a hazai motocross hagyomány ápolását, tovább vitelét.

Startszámok, helyezések:
50ccm Mini
1. helyezett Virág Petrik #620

50ccm Maxi
2. helyezett Baják Márk #5
6. helyezett Kiss Patrik #63
8. helyezett Krasznyánszky Nátán #89

65ccm:
13. helyezett Vörös Ákos #212

Nem indult a futamon VörösNóra #10

További érdekes híreket, cikkeket itt találsz (klikk a képre):

Eladó motorok

Videó szerkesztés