2 millió eurós támogatás az olasz Benelli motorkerékpár-múzeumnak!

Az olasz Kulturális Minisztérium 2 millió euróval támogatja a Pesaroban található Benelli múzeumot! A projekt célja, hogy Pesaro legyen a kétkerekűek fővárosa.

A 11.000 négyzetméteres múzeumban több, mint 200 darab Benelli és MotoBi modell látható. A MotoBi egy nem túlságosan ismert olasz motorkerékpár, ami a Benellivel többször közös szálon futott az idők folyamán. A pesarói múzeum a legrégebbi olasz motorkerékpár-gyártó 110 éves pályafutását mutatja be a modellek által. Az olasz Kulturális Minisztérium szívén viseli a nemzeti kincsek sorsát, így a Benelli múzeumnak egy 2 millió eurós projektet finanszíroz, ami Nemzeti Motorkerékpár Múzeum címen zajlik, és ugyanabban a komplexumban kerül megvalósításra, amiben a Benelli múzeum is működik. A projekt egyik célja, hogy Pesarót a két kerék világvárosává tegyék.

Mateso Ricci, Pesaro polgármestere nemrég jelentette be a finanszírozást, és biztosította, hogy ennek a létesítmények ideális otthona lesz városuk!

„Nagy értékű hely lesz, amely csak városunkban születhet meg! A „Pilóták és hajtóművek országa ” – jelentette ki Ricci.

A Benelli múzeum 2021. május 29-én nyitott újra a pandémia után. A látogatók visszacsábítása érdekében a múzeum bemutatta az Automotoclub Storico Italiano (ASI) kiterjedt Morbidelli gyűjteményét. A 71 különböző motorkerékpárból álló gyűjteményt a Moto Guzzi, a Harley Davidson és a Moto-Réve legendás motorkerékpárjaival egészítették ki, a látogatók minél szélesebb palettával való kiszolgálása érdekében. Ezzel remélik, hogy a régió turizmusa növekedésnek indul.

A Moto Guzzi méltán kapott helyet a Benellik között

Bár a kiegészítő paletták miatt kicsit zsúfolt lett az újjáépített műhely, a múzeum négy multimédiás központot, vetítővásznat, történelmi dokumentumokat és fényképeket kínál, hogy segítsen a látogatóknak megérteni a Benelli gazdag történelmét. Természetesen a kormányzati támogatással még több interaktív kiállítást tudnak megvalósítani az új létesítményben, a Nemzeti Motorkerékpár Múzeum fejlesztése érdekében.

További érdekes híreket, cikkeket itt találsz (klikk a képre):

Eladó motorok

Videó szerkesztés