A KTM 25,1 százalékos részesedést vásárolt az MV Agusta-ban.

——————————————————————————————————————–

A fenntartható növekedés érdekében az MV Agusta tőkésítést végez. Az MV Agusta 30 millió euros (kb. 31 millió dollár) tőkeemelést jelentett be a társaság részvényeseinek a november 15-én tartott rendkívüli közgyűlésen, mégpedig a KTM, Husqvarna, GasGas márkákat is tulajdonló Pierer Mobility Group 25,1 százalékos részesedés vásárlása által.

Ennek a fúziónak köszönhetően az MV Agusta igazgatóságában így már megtalálható két tag, akik a KTM felsővezetésében is bent vannak.

„Izgatott vagyok e fontos megállapodás miatt, és örömmel üdvözölhetem a KTM AG-t, Európa vezető motorkerékpár gyártóját az MV Agusta családban. A magas színvonalról alkotott közös víziónk által vezérelve, szövetségünk fő célja az alaptevékenységünk megszilárdítása, és a prémium szegmensben a nagy teljesítményű motorkerékpárok gyártása lesz. Bízom benne, hogy a megállapodás megerősíti márkánkat, ezen az összetett kihívásokkal teli piacon”Timur Sardarov (MV Agusta Motor SpA vezérigazgató).

Ennek a megállapodásnak a legfőbb nyertesei a vásárlók lesznek, ugyanis a kooperációnak köszönhetően a KTM dealer hálózatában – jó eséllyel minél nagyobb világ lefedettséggel – megtalálhatóak lesznek majd az MV Agusta modelljei, de a szervizhálózat és az alkatrészellátás is szélesebb körben lesz elérhető a márka rajongóinak!

A fúzió előhírnökének vehetjük, hogy már szeptemberben aláírásra került egy megállapodás a két fél között, miszerint az MV Agusta motorkerékpárok forgalmazását a KTM észak-amerikai leányvállalata végzi az Egyesült Államokban, Kanadában és Mexikóban.

További érdekes híreket, cikkeket itt találsz (klikk a képre):

Eladó motorok

Videó szerkesztés