Limitált kiadású sisakot hoz ki az AGV, Pista GP RR Ghiaccio fantázianévvel, közel 700.000 Ft-ért!

Szöveg: Amrein László
Képek: agv.com

Az eddig forgalomban levő AGV Pista GP RR egy felsőkategóriás sisak, amit jobbára a MotoGP és WSBK pilóták fején láthatunk. Mondjuk az ára miatt nem is igen találkozunk ezzel a bukóval a fagyizós bandázások során, de még csak a hazai pálya nyíltnapokon sem sűrűn, ugyanis az RR ára fél millió forint körül mozog.

Viszont a Ghiaccio bőven megfejeli ezt az árat, ugyanis ez a limitált kiadású sisak pontosan 1924,95 dollárért van fent az AGV honlapján! Ez forintra átszámolva jelenleg 695.000 Ft!

De mit is tud ennyi felárért ez a modell? Azon kívül, hogy 100%-ban szénszálas Extreme Carbon héjjal rendelkezik, jobbára az esztétikumok adják a pluszt egy „sima” Pista GP RR-hez képest. A fémes hatású ezüst-zöld színkombináció eddig egyik Pista GP RR modellen sem volt látható, amit tovább erősít a fehér fémötvözet szellőzőnyílások és a bíbor iridium Pro Spoiler, ami egy színes villódzással érzékelteti a jéghideg hatást. A szellőzők és a spoiler aerodinamikai hatását szélcsatornában, és tesztpilóták segítségével kísérletezték ki.

Mint az összes Pista GP RR modell, így a Ghiaccio is teljesíti, sőt, meg is haladja az ECE22.06 és a FIM homologizációs szabványát. Aki egy ilyen bukósisakba beruház, az ugyanazt kapja, mint amit a MotoGP sztárok is viselnek. Pl. Marco Bezzecchi, Luca Marini és Joan Mir.

Az AGV eddigi törekvése is az volt a Pista GP RR modelljeivel, hogy minél könnyebb, komfortosabb legyen a viselésük, ami érdekében ezeken a modelleken alkalmazzák az Adaptive Fit rendszert. Ez annyit jelent, hogy a viselőjének lehetősége van a fej felső részén, a tarkón és az arcpárnánál a saját fejformájára igazítani a távolságokat. Igaz, ehhez szét kell szedni a belsejét, viszont ezt csak egyszer kell megtenni, az meg elhanyagolható, ha egy tényleg a fejünkhöz igazított méretet eredményez.

Az Adaptive Fit rendszer beállításáról videó:

Minden bukósisak viselésének eredménye, hogy korlátozódik a látásunk, ezért az AGV célja a látáskorlátozás lehető legnagyobb mértékű enyhítése, aminek érdekében a Pista GP RR modelleket egy 5 mm vastag, 1-es optikai osztályú ultravíziós látómezővel szereli, ami 190 fokos panorámalátást biztosít!

További érdekes híreket, cikkeket itt találsz (klikk a képre):

Eladó motorok

Videó szerkesztés