Jonathan Rea befejezi 2020 végén?

Jonathan Rea utalt arra, hogy a 2020-as év lehet az utolsó szezonja!

A brit versenyző jelenleg a 2020-as WSBK szezon végéig áll szerződésben a Kawasaki Racing Team-mel, ami alapot adhat a pletykának, miszerint Rea befejezheti pályafutását.

Rea igazi sikersorozata a Kawasakival kezdődött 2015-ben, mikortól zsinórban nyerte a bajnokságot minden évben. Korábban a Hondával volt szerződése, ami nem igazán volt sikeres számára, viszont az eddig megszerzett 5 Kawasakis WSBK bajnoki címe után idén megcélozza a 6. győzelmet is.

Rea nem zárja ki, hogy a versenyzésen kívül továbbra is a Kawasakinál dolgozzon akár tesztpilótaként, nagykövetként, vagy csapatvezetőként. Minden attól függ, hogy a Kawasaki tervez-e vele a jövőben vagy sem.

Ha egész nap a kanapén kell ülnöm a feleségemmel, akkor sincs okom az aggodalomra, hiszen a versenyzésen kívül is jó életem van, pénzügyi biztonságban élek. Még semmi sem biztos, a jövő attól is függ, hogy mit ajánl a Kawasaki 2021-re. Csak ezután tudok gondolkodni az esetleges befejezésről.” – nyilatkozta Rea.

Rea állítása szerint nincs azonnali szándékában, hogy elhagyja a Kawasakit – akár pilótaként, akár csapatszemélyzetként -, a karrierjével kapcsolatos eredményes emlékei nagyrészt a Kawasakihoz kötődnek, a Hondánál eltöltött időszakról a „fárasztó napok” jutottak eszébe.

További érdekes híreket, cikkeket itt találsz (klikk a képre):

Eladó motorok

Videó szerkesztés