Időutazás – Easy Wolf Mc motorostalálkozó 1997, Szigetújfalu.

Szöveg és képek: Amrein László

Balra Farkas Gábor (Stray Dogs) egykerekűje, jobbra egy korabeli építés

Az Easy Wolf Mc a hazai motoros élet olyan meghatározó csapata volt, akik letették az alapjait a magyar gyorsulási motorsportnak, az Easy Wolf Gyorsulási Kupasorozattal. Pedig ők klasszikus coloros klubnak indultak, akik az elsők között kezdtek szervezni itthon motorostalálkozót a ’90-es évek elején (egy olyan bejegyzést találtam a kutatásom során 1995-ből, hogy IV. Easy Wolf Party), szóval az első klubok között volt, akik a hazai motoroséletet mozgatták. Én 1997-ben jutottam el hozzájuk először, ami még Szigetújfalun volt rendezve, a következő évben „költöztek” át Gyálra.

Mindegy mi, csak börrögjön!

A bulira egyedül mentem, de az ottani hangulat annyira betalált (akkor kezdtem találkozókra járni), a programok, a koncertek, a felvonulás, a hangos – zajos forgatag még éjjel is, hogy emlékszem, hazaérve azt mondtam a haveromnak, hogy én állandóan ilyen helyekre fogok járni………majdnem el is találtam, igaz kicsit más jellegűek, de azok is motorosrendezvények lettek, ahol úgymond „hazaértem”.

A hétvége alatt rengeteg olyan gépet láttam, amik mai szemmel már kicsit furcsának tűnnek, de abban az időben az volt a jelszó, hogy: mindegy mi, csak két (esetleg 3) kereke legyen és börrögjön! Mondjuk erre pont egy egykerekű motor cáfolt rá, amit az a Farkas Gábor épített, aki a Stray Dogs Mc elnökeként a siroki találkozót szervezte – vele később egy korrekt viszony alakult ki, ahogy kezdtem belemászni a motoros életbe. Sirok a mai napig működik, igaz már Hadnagy Józsi (Kunmadaras) szervezésében.

Balra streetfighter építés, jobbra V-Max, ami mára legenda lett

Továbbá olyan személyeket is fotóztam, akik akkor már ismertebb alakjai voltak a motoros társadalomnak, és pár évvel később én is kezdtem közéjük tartozni…..érdekes így visszapörgetni az időt, na! Pl. Ziwit (polgári nevén Glöckner Tivadar) fotóztam le gumiégetés közben – később rendezvényszervezés kapcsán kerültünk kapcsolatba -, vagy Somfai Petit – aki a Devils Mc elnöke és az egykori Wild Magazin alapítója – akivel szintén kapcsolatba kerültem az idők során, ahogy belemélyedtem a motorosélet szervezési részébe.

Somfai Péter akcióban

A motoros felvonulás nagyon látványos volt, hiszen egyrészt a sok motor együtt, másrészt pedig a Duna-partot is érintő útvonal adta a fílinget! A szokásos programok, mint szkander-, sörivő-, lassúsági versenyek pedig az összetartozást érzetét erősítették a résztvevőkben. Az akkori baráti klubok rendszeresen részt vettek egymás rendezvényein.

Szóval, kicsit furcsa érzés ezeket a múltbéli pillanatokat megélni ennyi év után, és ez még csak a kezdet, hiszen következik még jó pár olyan motorostalálkozó, ami mára már csak történelem.

Következő múltidézőm a szintén 1997-es dunaföldvári Bombikers buli lesz.

További érdekes híreket, cikkeket itt találsz (klikk a képre):

Eladó motorok

Videó szerkesztés