Naked Bike / Cafe Racer

„Ez egy olyan ékszer, amitől nem válok meg soha”

Szöveg: Melegh Márk

Képek: Kovács Tamás /gonzofoto.hu/

Mindenkinek vannak álmai, vágyai. Nekem sikerült ezt valóra váltani! Régóta vonz a motorozás, azon belül a ritkaságok és a veterán motorozás, illetve a Cafe Racer vonal különösen…. már több éve!

A motor Pécs belvárosában sokáig állt, illetve darabjaira szétszedve porosodott egy fészerben, gazdája nem áldozott energiát a rendbe hozatalára. Régóta nézegettem, 2 hónap után meg is alkudtunk, és egy ködös este hazahoztam. Másnap nekiálltam a motort szétszedni apró csavarjaira!

Igazából a motor kétszer lett építve, először egy naked verzió készült el, amivel 2016-ban műszaki vizsgát is kapott. A naked verzió sem volt rossz választás, de én tovább gondoltam a dolgot, „elég bele csak egy vezeték is”! Így egy letisztultabb formavilágot, illetve a cafe racer irányzatot belőve kitaláltam, hogy is épüljön fel az új projekt! Az újabb építés kb. fél évig tartott, kisebb nagyobb problémákkal.

A váz és a kerekek teljes homokszórást kaptak. A kipufogó leömlők egyedi gyártásban készültek. Ha már minden fém rajta, gondoltam, akkor a farokidomot is abból kellene elkészíteni, természetesen egyedileg! Az építéskor az elegancia és a letisztultság volt a cél, a nem túl sok króm, de az pont elég. A tank és az idomok fényezésén kívül mindent én készítettem, saját energiám munkája. Pl. az ülés megformázása, az akksi tartó bőrtasak, és több apró részlet kidolgozása!

Az építés közben a blokk is egy generálon esett át, ami nem volt egyszerű, ugyanis a motor ritkaságából kifolyólag, és a költséges alkatrészek miatt elég sokáig tartott, amíg mindent be tudtam szerezni hozzá. Végül ez is összeállt mire elkészült a motor!

Az építés óta megjártam vele Szlovákiát, Lengyelországot is, számos ember utána fordul az EGYEDI megjelenés miatt, és persze a hangjáról ne is beszéljünk! ……….

Motor típusa: Suzuki Gs 450 S gyártási év: 1980 első szériáiból..

(ha tetszett a cikk, szólj hozzá! Bejelentkezéshez segítség az oldal alján)

Eladó motorok

Videó szerkesztés