A politika és a motorsport a sávolyi “csatamezőn”!? – Debrecen vs. Sávoly!

Érdekes tanulmány lehet majd évekkel később, hogy a politikai érdekek hogyan gyűrűztek be a hazai motorsport berkeibe (is).

A nyitókép az ausztriai Red Bull ringen készült, reméljük egyszer a hazai pályáról is tudunk illusztrációs képet készíteni!

A hazai MotoGP rendezés híre rendesen felkavarta már eddig is a közvéleményt, nem kis vitát indítva a motorosok között, miszerint nem Debrecenben kellene ezt a projektet megvalósítani, hanem a már kb. 10 évvel korábban elkezdett – és félbe hagyott – sávolyi építkezést kellene befejezni! A hírek szerint a kormány már aláírt egy szándéknyilatkozatot MotoGP rendezésről a Dornával (a GP rendezés jogait birtokló cég), amiben szerepel, hogy 2020. február 28-ig döntésnek kell születnie a rendezési helyszínről.

Hogy a két helyszín közül melyiknek van gazdaságosabb létjogosultsága (ugye, közpénzről beszélünk), melyik könnyebben kivitelezhető, hol lenne ésszerűbb, ezen kérdések megválaszolásához ismerni kellene számos olyan körülményt, ami az egyszerű ember számára nem ismeretes. Pl. költségvetési tételek, jogok, beruházási terv, infrastruktúra, kihasználhatóság, üzemeltetés, stb., viszont több, mint valószínű, hogy nem ezek fogják eldönteni a kérdést, hanem majd a politikai lobbi.

Sajnos ma már ott tartunk, hogy a motorsport sem politikamentes, ugyanis most a MotoGP rendezésnél bukkant fel újra a politikai vonal. Mégpedig Dr. Steinmetz Ádám (Jobbik), az országgyűlés felé intézett írásbeli kérdésével, miszerint: „Megvizsgálta-e a Fidesz-kormány a sávolyi MotoGP projekt befejezésének lehetőségét?”

Dr. Steinmetz Ádám beadványa…….

A beadványra válasz is érkezett, amiből nem sok minden derül ki (tipikus politikai válasz), pedig a szűkös határidő miatt, elvileg már kellene lennie konkrétumoknak az ügyben.

….és a kormány válasza.

Nos, ezzel úgy gondolom elindult a politikai lobbi két párt, és két országrész között, ugyanis erősen sejthető, hogy a debreceni helyszín köthető Kósa Lajos személyéhez!

Mi motorosok pedig csak reméljük (függetlenül attól, hogy hol lesz az új versenypálya), hogy ebben a csatározásban nem fog meghiúsulni a MotoGP magyarországi fordulója, nem lesz az önös érdek erősebb a köz érdekénél! Let’s go!!!!!!!

További érdekes híreket, cikkeket itt találsz (klikk a képre):

Eladó motorok

Grafikai munkák

Videó szerkesztés

Eladó cuccok

Autómentés – szállítás