A Bimota Tesi H2-nek 62.000 euro lesz az ára!!!

A Bimota idén megkezdi a Tesi H2 sorozatgyártását. A Bimota megerősítette azt a hírt, miszerint az év második felében a Tesi H2 elérhető lesz a szalonokban! Az ára pedig 62.000 euro lesz, vagyis kicsivel több, mint 20 millió forint!

A közösségi médiában tették közzé, hogy már majdnem elkészült a harmadik prototípus, így hamarosan kezdődhetnek az újabb összehasonlító tesztek! Innentől pedig már egyenes út vezet a gyártás beindulásához, hiszen még erre az évre ígérték a megjelenést!

Pár éve a Kawasaki részesedést szerzett a Bimotában (mondhatjuk úgyis, hogy megvette), aminek gyümölcse hamarosan beérik, ugyanis a Bimota Tesi H2 névre keresztelt típusát a Kawasaki H2 blokkja hajtja. Ebben semmi külön nincs, hiszen a Bimota nem gyárt saját erőforrást, eddig is másik gyártó blokkját használta (Yamaha – YB, Ducati – DB, Suzuki – SB,  Kawasaki – KB jelzésekkel / a ’80-as években már volt Kawasaki blokkos Bimota).

A Kawasaki részesedés ellenére a Bimota továbbra is megmaradt a csúcstechnikai megoldásoknál, ami biztosítja az egyediségét a világ motorkerékpár piacán, annyi plusszal, hogy már az erőforrás is egy különlegesség! A Bimota, a szinte védjegyének aposztrofálható függőcsapszeges elsőkerék kormányzása messziről felismerhetővé teszi a márkát. Habár más gyártók is alkalmazták ezt a rendszert bizonyos típusokon (pl. Yamaha GTS1000), de a Bimota által lett ismert a motoros világban.

Ez a technikai megoldás lehetővé teszi az erős fékezés közbeni irányíthatóság megtartását a hagyományos teleszkópokkal szemben, ugyanis fékezésnél nem ül le a motor eleje, így jobban irányítható marad!

U.i.: A kipufogó azért elég betyáros lett, de a mai környezetvédelmi előírások már felülírják a dizájnt!

További érdekes híreket, cikkeket itt találsz (klikk a képre):

Eladó motorok

Videó szerkesztés