40 éves az Omega Motor!

Az országban több olyan motorkereskedés van, akik tradicionálisnak számítanak a motorkerékpár-kereskedelemben, és több évtizedes múltra tekintenek vissza. Ez komoly referencia, hiszen ezen üzletek legtöbbje jóval a rendszerváltás után nyitott, legtöbbjük a ’90-es években.

A gyöngyösi Omega Motor sem ma kezdte a szakmát (1980-ban nyitottak), hiszen az idén épp 40 éve indult vállalkozás először a szocialista motorkerékpárok alkatrészellátására szakosodott. Azóta nagy utat tett meg a cég, több változáson ment keresztül, amikről a cégvezető Tátrai Róbert mesélt nekünk.

– Kérlek, pár szóval mutasd be magatokat.

– Az 1980-ban alakult cég először, az abban az időben forgalmazott motortípusokhoz biztosított alkatrészeket. Elég hamar igény mutatkozott az egyedi gyártású alkatrészekre is, így egy gépműhely volt az első fejlesztésünk, majd azt követően egy szerviz került megnyitásra. A ’90-es évek elején kezdett a hazai piac nyitni a nyugati motorok felé, amit felismerve, szerződést kötöttünk a Yamaha importőrrel, így lettünk Yamaha Tátrai. Ez a korszak – 13 éven át – egészen 2005-ig tartott, mikor is szakítottunk a márkakereskedés jelleggel, és a jövőt inkább az alkatrészek széles skálán való forgalmazásában láttuk. Üzletünkben a motorozáshoz szükséges termékek széles választéka megtalálható, próbáljuk minél nagyobb réteg igényét kiszolgálni. 2005-ben cégnevet változtattunk, így jelenleg Omega Motor Kft. néven működünk, természetesen a már megszokott szolgáltatásokkal.

– Miért váltottatok nevet?

– Az ok egyszerű. Mivel megszűnt a márkakereskedés jellegünk, így a Yamaha Europe nem járult hozzá a további névhasználathoz, ezért váltanunk kellett.

– A gépműhelyben milyen munkák készülnek?

– Hengerfúrás, főtengelyjavítás, hüvelyezés, egyedi lánckerekek gyártása, stb.

– Gyári az alkatrészellátás, vagy utángyártott?

– A magas színvonalú javítás megköveteli a gyári alkatrészeket, de igény szerint tudunk biztosítani utángyártottat is, ami a gyárival megegyező minőségű.

– Az üzletben milyen termékek és márkák találhatók?

– Üzletünkben forgalmazzuk az Ipone, Ferodo, NGK, Yuasa, RK, Dunlop, IRC, JT, Prox, Wössner, LS2 termékeket, valamint a cégünk által importált termékeket, mint pl. a K&N levegő-, és olajszűrők, TKRJ japán dugattyúk, hajtókarok, Moto-Coyote cross hajtókarok, Polini tuning, Meteor dugattyúk, Marving kipufogók. Természetesen felsorolni is nehéz azt a rengeteg gyártót, illetve terméket, melyekkel a motorosok rendelkezésére állunk.

– Ahogy látom az üzlet jól felszerelt. Mi az, amit kiemelnél a sokrétűségből?

– Az utóbbi időben nagyobb hangsúlyt fektetünk a ruházat, felszerelés kínálatra! A Shox termékek teljes palettáját tudjuk biztosítani, valamint a bukósisakoknál bővítettük a kínálatot, hogy minél szélesebb körben tudjuk kiszolgálni a vásárlókat!

– A mai trendeknek megfelelően az üzlet mögött egy jól tematikált, könnyen átlátható webáruház is működik. Érzitek az előnyét egy ilyen felületnek?

– Igen, érezhető, de hozzá kell tennem, hogy a forgalom nagy része még mindig a személyes vásárlásból, az üzletben csapódik le!

-Mit gondolsz, ez minek tudható be, hiszen a mai internet alapú világban egyre jobban a netes rendelés kerül előtérbe.

– Szerintem az eddigi ismertségünk, a személyes kapcsolatok miatt, és, hogy még szép számmal vannak azért a hagyományos vásárlási szokásokkal rendelkező vevők, akik szeretik felpróbálni, megtapintani, válogatni a vásárlás előtt a dolgokat!

-Köszönöm a beszélgetést, és további sikeres 40 évet kívánok még az üzletnek!

További infókért nézzetek be a www.omegamotor.hu oldalra!

Kapcsolat:
Cím: 3200 Gyöngyös, Szent Bertalan u. 5.
Tel.: 37/500-721, 37/316-243, 70/944-4723
Web: www.omegamotor.hu
E-mail: info@omegamotor.hu

További érdekes híreket, cikkeket itt találsz (klikk a képre):

Eladó motorok

Videó szerkesztés