Indiában is megszűnik a Hayabusa értékesítése az emissziós norma miatt!

Az egyre szigorúbb emissziós követelményeknek több ikonikus motorkerékpár esett már áldozatául az utóbbi években, köztük a Hayabusa is!

A Hayabusa már az Euro4 bevezetésével gondba került, le is állították a gyártást, így 2019-ben már nem került forgalmazásba Európában, viszont az indiai piacon továbbra is kapható volt a helyben összeszerelt modell! Indiában is változik a káros anyag kibocsájtási norma, aminek bevezetési határideje 2020. március 31.

Mivel a Hayabusa fejlesztése kimerült az első féknyereg módosításában és néhány festési variációban, így az Indiában alkalmazott emissziós szabványnak sem felel meg, aminek életbe lépési határideje 2020. március 31.! A kereskedők most árleszállítással próbálnak minél több példányon túladni, ugyanis a megadott határidő után nem lesz lehetőség olyan új motorkerékpár forgalomba helyezésére, ami nem teljesíti a megadott normákat! Most 18.623 dollárért lehet új Hayabusát vásárolni Indiában, ami kb. 5,6 millió forint a jelenlegi árfolyamon. Ami készlet bent ragad, az áprilisban már nem lesz eladható!

Annak ellenére, hogy Európában és már Indiában is kivezetésre került a modell, az USA-ban még mindig kereskedelmi forgalomban van a Hayabusa. Mivel egy ikonikus modellről beszélünk, így nem valószínű, hogy a Suzuki passzolná ezt a típust, hiszen egyre több híreket is hallani a Hayabusa megújulásáról, annak ellenére, hogy tavaly már szinte gyászmisét is tartottak felette!

További érdekes híreket, cikkeket itt találsz (klikk a képre):

Eladó motorok

Videó szerkesztés