Még soha nem volt beindítva ez 30 éves Bimota YB10!

Igazi motorkülönlegesség került napvilágra, ugyanis egy 30 éve készült Bimota került fel a „Bring a Trailer” aukciós oldalra, aminek igazi kuriózuma, hogy eddig soha nem volt beindítva! Sőt, még csak fel sem volt töltve folyadékokkal sem (fékolaj, motorolaj, hűtőfolyadék, üzemanyag)!

0 km-es óra, hiánytalan dokumentáció!

A Bimota 1991 és 1994 között gyártotta az YB10 Dieci modellt, amiből összesen 224 db készült, szóval már a darabszám miatt is ritkaságszámba megy ez a modell. A szóban forgó motorkerékpár e széria egyik példánya, ami egészen 2010-ig egy kereskedésben pihent az eredeti ládájába csomagolva, mikor is valaki megvásárolta. A hír szerint az új tulajdonos 2013-ban bontotta ki, és szerelte fel rá az első kereket és sárvédőt.

A féktartály sem látott még olajat!

Ez a motor 2015-ben kerülhetett jelenlegi tulajdonosához, ugyanis akkor az eBay-en vásárolta meg valaki. Az aukciós oldal adatlapja szerint a jelenlegi eladó az amerikai Virginia állam Dyke nevű városából hirdeti a motorkerékpárt. 1991-ben ez a típus 24.000 dollár volt, ami mai értéken számolgatva, most kb. 45.000 dollárt jelentene. Ehhez képest az aukciós oldalon jelenleg alig 15.000 dollárnál tart az árverés, szóval ez az összeg messze elmarad az eredeti ártól és egy kuriózum értékétől is!

Gyűjtőknek lehet egy kiállítási darab, viszont, ha valaki használatra venné meg, akkor azért erősen bele kellene nézni a blokkba és egyéb helyekre, amik a 30 év alatt a folyadékhiány miatt kiszáradási károkat szenvedhettek!

További érdekes híreket, cikkeket itt találsz (klikk a képre):

VINTAGE

Eladó motorok

Grafikai munkák

Videó szerkesztés

Eladó cuccok

Autómentés – szállítás