Nicky Hayden bekerült a Motorsports Hall of Fame of America tagjai közé!

A 2017-ben fiatalon elhunyt amerikai MotoGP pilóta idén bekerült az amerikai motorsport hírességeinek a csarnokába (Motorsports Hall of Fame of America), miután egy 200 fős autó-, motorsport szakértői csoport szavazataiból őrá esett a választás!

Az esemény hivatalosan 2021. szeptember 29-én kerül megrendezésre (persze, ha a járvány helyzet majd ezt is el nem törli), amikor is a szervezet a 33. évi beiktatási ceremóniát ünnepli!

Szóval 2021-ben a motorsport kategóriában Nicky Haydenre esett a választás, aki több neves versenyző közé került be ezáltal. Pl. Ricky Carmichael, Eddie Lawson, Jeremy McGrath, Rainey Wayne, Kenny Roberts, Kevin Schwantz, Freddie Spencer, Jeff Ward, hogy csak pár nevesebbet említsünk!

Hayden 2006-ban érte el legnagyobb sikerét a motorsportban, amikor is megnyerte a MotoGP versenysorozatot a Honda Repsol Team tagjaként! 2017. május 17-én az olaszországi Riminiben egy autós elütötte a közúton kerékpározó versenyzőt, aki a sérüléseibe belehalt a kórházban!

A Kentucky Kid becenéven is ismert versenyző pályafutása alatt több motormárkával is versenyezett. 1998-ban a Supersport világbajnokságban Suzukival ment, aztán 2002-től egészen a 2017-es haláláig a Honda színeiben versenyzett a Superbike világbajnokságban és a MotoGP-ben, amit 2009-től 2013-ig szakított meg egy 5 éves Ducatis korszak.

További érdekes híreket, cikkeket itt találsz (klikk a képre):

VINTAGE

Eladó motorok

Grafikai munkák

Videó szerkesztés

Eladó cuccok

Autómentés – szállítás