Görbe Soma #42 az SSP 600-as IDM mezőnyben 4. lett!

Görbe Soma tavaly megnyerte Northern Talent Cup sorozatot, ami által idén a RedBull Rookies Cup mezőnyében kapott lehetőséget. A múlt hétvégén az ausztriai Spielbergben, a RedBull ringen egy ütközés következtében kiesett a versenyből, de szerencsére nem esett baja. Sajnos ez a futam így nem hozott eredményt, de egy héttel később vigasztalódhatott, ugyanis komoly eredményt ért el egy másik versenyen!

A versenyek között Soma egy 600-as Yamahával edz, amiben a német Eder Racingtól sok segítséget kap. Tegnap egy lehetőséget kapott a német IDM Supersport 600 kategóriájában való indulásra szabadkártyásként az Eder Racing színeiben.

A rajtrácson több olyan pilóta is volt, akik vagy aktív tagjai a vb mezőnyének, vagy versenyeztek már ott. Soma az edzéseken a 12. és a 11. helyen végzett, így a rajtrácsról a 11. helyről indult. A verseny esős körülmények között zajlott, és Soma a 4. helyen ért célba!

Nagyon komoly eredmény ez, ami azt is megmutatta, hogy a nagyobb kategóriában is van keresni valója fiatal kora ellenére.

Gratulálunk Somának, és lesz ez még dobogó is hamarosan!

További érdekes híreket, cikkeket itt találsz (klikk a képre):

Eladó motorok

Videó szerkesztés