Biaggi túlszárnyalná saját sebességrekordját a Voxan Wattman II nyergében.

A Voxan gyártó elkötelezett híve az elektromos motorkerékpároknak, amit a Wattman névre keresztelt streamliner stílusú kétkerekű motorkerékpárjával prezentál.

Max Biaggi – korábbi GP és Superbike világbajnok – szívesen vállalta a pilóta szerepét, hiszen számára is izgalmas feladatnak tűnt a sebességrekordok elérése. Biaggi eddig 11 világrekordot döntött meg az elektromos kategóriában, a legnagyobb végsebessége elérte a 253 mph-t (408 km/h)!

Biaggi a Voxannal a franciaországi Chateauroux repülőtér 2,17 mérföldes kifutóján érte el a rekordot, amit most megdönteni készül a Wattman továbbfejlesztett változatával. A legújabb verzió erősebb, mint az eredeti Wattman, ami tavaly 11 gyorsasági világrekordot döntött meg.

Ezzel a tovább fejlesztett géppel 2022-ben ismét rekordkísérletre készülnek, amiről Biaggi így nyilatkozott: “Alig egy évvel az első posztunk közzététele után megpróbálni új sebességrekordokat felállítani, nagyon izgalmas! A tizenegy nagyszerű, de… ez nem elég! Továbbra is szeretném fejleszteni az elektromos mobilitást.”

Az új fejlesztés könnyebb, mint az elődje volt,, pl. az akkumulátorok súlyát sikerült 300 kg alá vinniük a mérnököknek, ennek köszönhetően a Wattman több kategóriában is indulhat. A teljesítményt a Mercedes EQ Formula E elektromos hajtáslánc frissített változatával 270 kW/362 LE-ről 320 kW/429 Le-re tornázták fel! A tengelytáv hosszabb lett, az ülés magasabb, és különböző cserélhető karosszéria elemekkel is javítottak a légellenálláson. Ennek köszönhetően a „Részben áramvonalas” és a „Meztelen” kategóriákban is tudnak vele versenyezni.
Jelenleg a floridai Kennedy Űrközpontban folynak a tesztelések, mielőtt a jövő év elején újabb rekordkísérletekre kerülne sor.

További érdekes híreket, cikkeket itt találsz (klikk a képre):

Eladó motorok

Videó szerkesztés