Az Isle of Man TT szervezői digitális csatornán, élőben közvetítik idén a versenyt.

Alig 100 nap van vissza a 2022-es Man TT kezdetéig. Május 29-én indulnak a kvalifikációs futamok, a versenyhét június 4-én szombaton kezdődik, és június 10-én zajlanak az utolsó futamok.

Szöveg és képek: Amrein László

Az utóbbi 2 év elhalasztott versenye után a szervezők egy újítással kedveznek a TT rajongóknak, ugyanis idén élő közvetítéssel lehet nyomon követni a versenyt. A TT+ néven futó projekt elérhető lesz okos eszközökön, interneten keresztül.

A TT saját digitális csatornája áprilisban indul, ami a Vimeo-on keresztül lesz elérhető. Ez a csatorna egész évben működni fog, rengeteg TT-vel kapcsolatos tartalommal. A csatorna exkluzív anyagokhoz is hozzáférést biztosít az előfizetőknek, több órányi archív felvételek, interjúk, színfalak mögötti történések, stb. színesítik majd a tartalmat. Itt fogják közvetíteni a június 4. és 10. közötti versenyhetet is. A TT Plus Live Pass hozzáférés az élő közvetítéshez csupán 15 fontba fog kerülni (kb. 6500 Ft).

Ha ezt tűnik fel az úton, tudod, hogy jó helyen vagy!

Az élő adást egy 200 fős csapat biztosítja, akik a pálya mentén helyezkednek el különböző kameraállásokkal, de az eddigi egy helikoptert is megduplázták, így a két légifelvételi lehetőséggel megörökíthető a 37,73 mérföld hosszú (kb. 60 km) pálya szinte minden mozzanata.

A kommentátori feladatokat Dave Moore és az az Andrew Coley látja el, aki FIA World Rally Cross, MotoGP és Goodwood Festival of Speed eseményeket is közvetít. Hozzájuk csatlakoznak szakértőkként TT pilóták, Cameron Donald és Steve Plater személyében.

Pl. ilyen kameraállásokkal teszik még látványosabbá a közvetítést, mint amit 2006-ban fotóztam a versenyen.

Az áprilisban induló csatornán a TT Preview Show 24-én kerül adásba debütáló műsorként. Az élő közvetítés mellett az eddig megszokott módon továbbra is nyomon követhető lesz a verseny az ITV4 sugárzásában az Egyesült Királyságban és Írországban, de világszerte is elérhető lesz olyan csatornákon, mint a Fox Sport Ausztráliában, és a Sky Új-Zélandon.

A már régóta működő YouTube csatornán továbbra is közzé teszik a napi beszámolókat, amik mellett a TT podcast sorozatai is megtalálhatóak lesznek itt.

A TT rádió is visszatér 2022-ben, minden kvalifikációt és versenyt élőben közvetít. Az 1964 óta működő rádiós közvetítés új szereplője az a Steve Day lesz, akinek a hangját már ismerhetik a motorsport rajongók MotoGP és World Superbike futamokról.

Természetesen a mai trendeknek megfelelőn a Social media felületein is nyomon lehet követni a TT történéseit, mint az FB, Twitter, Instagramm és TikTok.

További érdekes híreket, cikkeket itt találsz (klikk a képre):

Eladó motorok

Videó szerkesztés