Magyar dominancia a Northern Talent Cup asseni futamán (IS!!)

A Northern Talent Cup utolsó előtti versenyhétvégéje a motorversenyzés katedrálisában Assenben zajlott, idén már második alkalommal. A Road To MotoGp Dorna által szervezett versenye ezúttal az IDM betétfutamaként szerepelt.

A Fairium Next Generation Riders Team olasz pilótája Matteo Masili a csehországi Mostban történt szerencsétlen bukása után nem tudott részt venni ezen a versenyen.

A pénteki szabadedzéseken mindenki megpróbálta a megfelelő beállítást és szélárnyékot keresni, ami a Q1-re már majdnem mindenkinek fixen megvolt.

Farkas Kevin (28) mindkét futamon meggyőzően húzta be az első helyet!

Amikor az IDM betétfutamaként szerepel a Northern Talent Cup, akkor mindig két kvalifikációt kell a pilótáknak teljesíteni. Ismét tizedmásodpercek számítottak.

A jó szélárnyéknak köszönhetően a pole-t végül Varga Tibornak (Forty Racing) sikerült megszereznie, Farkas Kevin (Agria Racing Team) előtt, Rossi Moor (Fairium Next Generation Riders Team) az 5. helyről indulhatott.

Lőrincz Laci az első szabadedzésen esett egy nagyot, és kisebb agyrázkódás és kettőslátás miatt, nem tudott rajthoz állni.

A szombati versenyen Rossi végig próbált a dobogóért küzdeni, de ezt a motorja mintha nem akarta volna. Nem igazán volt rendben minden, de a végén sikerült a legtöbbet kihoznia a motorból, ami így a 4. helyre volt elég.

Rossi Moor a gyengélkedő motor és a kb. 20 kg-os súlyhátránya ellenére vezeti a versenysorozatot.

Vasárnap szinte mintha a szombati versenyt néztük volna. Ugyanaz az élboly, Farkas Kevin kicsivel előbb a többiektől.

Rossi Moor (Hu), Farkas Kevin (Hu), Dustin Schneider (D)

Rossi a holland Venemannal, Dustin Schneiderrel és Lenoxx Phommaraval csatázott végig, míg ahogy szokta az utolsó kanyarban eldöntötte, hogy bizony ő lesz a második helyezett.

Rossi a verseny végén a motor erőtlenségére panaszkodott, ami miatt ezúttal nem tudott versenybe szállni az első helyért, de ennel ellenére vezeti a pontversenyt 14 ponttal Farkas Kevin előtt.

A Northern Talent Cup utolsó hétvégéje a Red Bull Ringen lesz szeptember 2-4 i hétvégén, amikor szintén az IDM vendége lesz a mezőny.

Az NTC pontállása

További érdekes híreket, cikkeket itt találsz (klikk a képre):

VINTAGE

Eladó motorok

Grafikai munkák

Videó szerkesztés

Eladó cuccok

Autómentés – szállítás