Rossi Attila Moor a 2022 -es Northern Talent Cup sorozat győztese !

A Northern Talent Cup 2022- es versenyszezonja csak úgy, mint tavaly, idén is az ausztriai Red Bull Ringen ért véget.

Ezen a versenyen a Fairium Next Generation Riders Team csapata csak a válltörésből felépülő Matteo Masilit tudta indítani. A bajnokságot 14 pont előnnyel vezető Rossi Moor, egy edzésen elszenvedett csuklótörés miatt nem tudott motorra ülni az utolsó, a bajnoki címet eldöntő versenyen.

Rossi nagyon kemény 2 héten van túl, hiszen öröm és bánat váltotta egymást folyamatosan ez idő alatt. A Fairium Next Generation Riders Team pilótáját az a megtiszteltetés érte, hogy a HUMDA Academy tagja lett.

Az utolsó fordulóra való felkészüléskor viszont eltörte a csuklóját, és a helyszínen a DORNA orvosai hivatalosan sem engedték rajthoz állni. A bajnokság utolsó versenyét senki nem így képzelte el, ugyanis a szombati napon derült ki, hogy a jelenlegi második helyen álló Farkas Kevin szintén nem tud indulni a hétvégi versenyeken. Így mindkét fél számára a bajnokság végeredménye az asseni fordulók utáni állapot lett.

Rossi Moor a bajnokságot folyamatosan vezetve nyerte meg a 2022-es sorozatot.

Rossi Moor 2022 NTC számokban:

A 12 versenyből 10 teljesített futam után :
5 győzelem
3 második hely
2 harmadik hely
2 pole pozíció

A megszerezhető 300 pontból 230 pont.

A Fairium Next Generation Riders Team, Humda Academy versenyzőjét meghívták a Red Bull Rookies Cup válogatójára, amely szeptember 6-tól lesz Modena-ban.

A hétvégi verseny összefoglalója:

Pénteken és szombaton dupla látványban volt részünk, ugyanis mindkét napon Mirage, F16 és mindenféle repülők parádéztak a térségben. Így amikor szünet volt a pályán, akkor az égre nézve talált magának mindenki látnivalót. A lényeg, hogy hangos legyen, és gyors 😊.

A pénteki szabadedzésen a német Valentino Herrlich, a hazai pálya előnyét élvező Kilian Holzert, Farkas Kevin, valamint a 7. helyen a válltörésből felépülő a Fairium Next Generation Riders Team olasz pilótája Matteo Masili hozta a legjobb köridőket.

Mint minden IDM hétvégén most is két kvalifikáció volt, ami alapján eldőlt, ki melyik rajtrácsról indulhat neki az utolsó versenyeknek. A Pole pozíciót a Fairium Next Generation Riders Team olasz pilótája Matteo Masili szerezte meg, a holland Van Crugten, és Varga Tibor elől.

Farkas Kevin már a kvalifikációkon nem tudott részt venni, mert pénteken egy hirtelen jött fájdalom sajnos azonnali műtétet igényelt. A versenyen ismét tizedmásodpercek döntöttek, az élen haladók másodpercenként változtatták a helyezéseket egymás között. Végül 1 mp-en belüli különbséggel Varga Tibi ért be elsőként Schneider és Herrlich előtt. Titino a 7. helyen ért célba.

A vasárnapi verseny szép időben indult, de aztán a 4. körben elkezdett esni az eső, ami miatt leintették a versenyt. A kerékcsere után, újraindították a mezőnyt, és 5 körre csökkentették a versenytávot. Titino a másodszor elindított versenyen, már nem tudta tartani a tempót az egyre szakadó esőben a 18. helyen végzett. A versenyt végül a hazai Kilian Holzer nyerte Dustin Schneider, és a holland Veneman előtt.

További érdekes híreket, cikkeket itt találsz (klikk a képre):

Eladó motorok

Videó szerkesztés