Jonathan Rea OBE kitüntetést vehetett át a Buckingham-palotában.

A hatszoros WSBK-bajnok Jonathan Rea, pár napja vehette át azt a kitüntetést a királyi hercegnőtől a Buckingham-palotában, amivel a brit birodalom elismerését fejezi ki azon személyeknek, akik kiemelkedőt alkottak a saját területükön.

A birodalmi kitüntetések célja, hogy elismerjék azokat a brit állampolgárokat, akik saját területükön pozitív hatást fejtenek ki. A Brit Birodalom Rendjei díjakat V. György király hozta létre az első világháború idején, hogy elismerjék azokat az embereket, akik segítettek a háborúban, de nem közvetlen a frontvonalban. A brit kitüntetéseknek három típusa van: Commander of the British Empire (CBE), Order of the British Empire (OBE), Member of the British Empire (MBE).

2022 januárjában a hatszoros WSBK-bajnok, Jonathan Rea hivatalosan is felkerült a Queen’s New Year Honors List 2022-re. Pályafutása során ez volt a második alkalom, hogy felkerült a listára. 2017-ben a Brit Birodalom Rendjének (MBE) tagjává választották, 2022-ben pedig a Brit Birodalom Legkiválóbb Rendjének (OBE) kitüntetését vehette át.

2022. október 12-én került sor Rea OBE díjának tényleges ünnepségére. Rea, felesége (Tatia), nővére (Chloe) és testvére (Richard) mind részt vettek a ceremónián, amelyet a londoni Buckingham-palota kék szalonjában tartottak. A beiktatási ceremónia során Rea személyesen a királyi hercegnőtől (Anne) vehette át ezt a rangos kitüntetést.

„Nagy megtiszteltetés számomra, hogy ismét ezen a szinten ismerték el eredményeim. Úgy tűnik, mintha csak tegnap vettem volna át az MBE kitüntetést Vilmos hercegtől a Palotában, de most az OBE-t is megkapni a királyi hercegnőtől, és ott lenni annyi csodálatos név és legenda között, akik szintén kaptak már ilyen kitüntetést, ezt korábban elképzelni sem mert volna.” – mondta Rea.

További érdekes híreket, cikkeket itt találsz (klikk a képre):

Eladó motorok

Videó szerkesztés