Farkas Kevin pontszerzéssel mutatkozott be a Red Bull Rookies Cup nyitóhétvégéjén

———————————-

Portimao-ban startolt a Road to MotoGP programjának legfontosabb versenysorozata, a Red Bull Rookies Cup.

Az egyforma feltételek mellett zajló versenysorozatban a HUMDA Academy 16 éves pilótája Farkas Kevin egyetlen magyarként szerzett jogosultságot a részvételre.

Szombaton nagyon szeles időjárásban rajtoltak a versenyzők.

Farkas Kevin a 13. helyről rajtolt. A helyezések másodpercenként változtak. Kevin motorjának eleje sajnos a 4. körben elvesztette tapadását, így fel kellett adnia a versenyt.

A vasárnap délelőtti versenyen már a napsütés és ideális időjárási körülmények várták a pilótákat. Kevin jól csípte el a rajtot, végig jó tempót motorozott, és a 14. helyen ért célba, ami 2 pontot jelent az összetett pontversenyben.

———————————

A hétvége abszolút győztese Angel Piqueras spanyol versenyző, akitől 0.002 másodpercre ért a célba Marcos Ruda, akit a maláj Hakim Danish követett, 0.015 másodperccel elmaradva.

Kevin a versenyekről:

A tegnapi versenyen elvesztettem a bizalmam a motorban, ezt vasárnapra vissza kellett szereznem. Egy célom volt, hogy célba érjünk, és még pontokat is szerezzek. A versenytempó nagyon jó, van még 1 másodperc, amit le kell dolgozni, de erre van még egy hónapunk, hogy ezen dolgozzunk.

A következő verseny Jerez-ben lesz április 29-30.

További érdekes híreket, cikkeket itt találsz (klikk a képre):

Eladó motorok

Videó szerkesztés