SCHUBERTH C5 CARBON: Formula-1 technológia motorosoknak

A SCHUBERTH bemutatta idei harmadik újdonságát, a prémium kategóriájú, felnyitható bukósisakok csúcsát képviselő C5 CARBON modellt, amely előállítása során világelsőként alkalmaz a Formula-1-es bukósisakok gyártásánál használt technológiát. 

A SCHUBERTH PERFORMANCE elkötelezett mérnökökből és technikusokból álló csapata közel három évnyi folyamatos munka után bemutatta a márka exkluzív, szénszálas felnyitható bukósisakját.

Az új SCHUBERTH C5 CARBON az első motorosoknak gyártott bukósisak, amelyet a több, mint 20 éve Formula-1 pilóták – Michael Schumachertől kezdve a kétszeres világbajnok Max Verstappenig – számára bukósisakokat szállító SCHUBERTH PERFORMANCE részleg készít. A kézi laminálásnak és az autokláv eljárásnak köszönhetően a C5 Carbon rendkívül könnyű és erős. Az új C5 CARBON a P/J dupla homologizációnak köszönhetően nyitott állapotban is legális viselet és a legújabb ECE 22.06 szabványnak megfelelő modell.

A vadonatúj C5 CARBON a SCHUBERTH motorkerékpáros valamint az autóversenyzésre szakosodott részlege közötti folyamatos együttműködés, és a technológiák megosztásának eredménye. A C5 CARBON ugyanazokból az anyagokból, és ugyanazzal a technológiával készül, mint a SCHUBERTH Formula-1-es bukósisakjai.

Büszkén jelenthetem be, hogy mi vagyunk az első és egyetlen bukósisakgyártó, amely képes a Formula-1-es bukósisakok gyártásánál használt technológiát prémium kategóriájú, felnyitható bukósisak készítése során alkalmazni. Ugyanaz a technológia, ugyanaz az üzem, ugyanazok a szakértő kezek, és talán a legfontosabb, hogy ugyanaz a szenvedély a minőségi termékek előállítása iránt. – mondta el a sajtótájékoztatón Alberto Dall’Oglio, a SCHUBERTH PERFORMANCE vezetője.

A C5 CARBON gyártását az “egy ember, egy héj” alapelv határozza meg, ami azt jelenti, hogy annak a technikusnak a feladta a héj teljes gyártási folyamatát végig vinni, aki a kézi laminálást elkezdte.

A C5 CARBON héja több szénszálas rétegből készül, amit kézzel laminálnak a nyitott, szénszálas formába végletesen precíz módon, előre meghatározott irányok és elhelyezési rend szerint. Ez a kézzel végzett szakmunka a motorsportok számára gyártó iparág legkifinomultabb eljárása, amely páratlan szerkezeti és esztétikai tulajdonságokat eredményez.

Csakúgy mint a SCHUBERTH Formula-1-es bukósisakjai, az új C5 CARBON héja is autokláv eljárással készül, amely során meghatározott nyomás, hőmérséklet és precíz időtartam alatt a szénszálas rétegek és a műgyanta megbonthatatlan egységgé válik, ami páratlan ütésállóságot eredményez kis tömeg mellett.

A szénszálas héjnak köszönhetően az új C5 CARBON közel 200 grammal könnyebb az üvegszálas változatnál, és így a legkönnyebb felnyitható sisak, amely kommunikációs előkészítéssel készül, és teljesíti az ECE 22.06 szabvány követelményeit – tette hozzá Matteo Schiepatti, a SCHUBERTH motorkerékpáros üzletágának vezetője.

Kis tömege ellenére az új C5 Carbon ugyanolyan biztonságos és kényelmes, mint a SCHUBERTH prémium bukósisakjainak mindegyike. Bélése a szigorú OEKO-TEX® szabványnak megfelelő, csúcsminőségű, antibakteriális, kiváló szellőzésű olasz anyagból készül, és az átlagostól eltérő fejformájú személyek sem kénytelenek kompromisszumot kötni az illeszkedés és a méret tekintetében, mert az INDIVIDUAL PROGRAM-ban elérhető alternatív béléselemekkel személyre szabható a maximális kényelem érdekében.

Az új C5 CARBON-t előkészítették a legújabb, Mesh 2.0 technológiát használó SCHUBERTH SC2 kommunikációs rendszer fogadására: három beépített antennával (FM-rádió, Bluetooth Intercom, Mesh Intercom), HD-hangszórókkal és HD-mikrofonnal hagyja el a gyártósort. A kommunikációs rendszer nagyon egyszerűen üzembe helyezhető, elég a bukósisak oldalán és hátulján található fedeleket eltávolítani és oldalra behelyezni a kezelőpanelt, hátulra pedig a fő modult.

A 2023-as modellévben a SCHUBERTH fényes változatban, hatféle méretben XS (53) – 3XL (65), de limitált darabszámban gyártja az új C5 CARBON bukósisakot, amely ajánlott fogyasztói ár 1499 Euro.

További érdekes híreket, cikkeket itt találsz (klikk a képre):

Eladó motorok

Videó szerkesztés