Farkas Kevin behúzta eddigi legjobb helyezését a Red Bull Rookies Cup Assen-i Futamán  


Ezen a hétvégén a Sebesség Katedrálisában Assenben zajlottak a Red Bull Rookies Cup 6. hétvégi futamai.

A Hungarian Motorsport Academy tagja Farkas Kevin a szabadedzésen bukott, de a második szabadedzésre már a 18. legjobb időt sikerült elérnie. A még pénteken lezajlott kvalifikáción a pole-t a pontversenyt vezető spanyol Piqueras szerezte meg. Farkas Kevin a 19. rajtrácson várhatta a szombati versenyt.

A szombati verseny Piqueras nagy riválisa a pontverseny második helyén álló Maximo Quiles nélkül indult, ugyanis a spanyol versenyzőnek technikai problémái akadtak a felvezető kör után és a pitből volt kénytelen indulni. Kevin az első körben visszaesett a 20.helyre. A futam bukássorozatát Maximo Quiles kezdte még az első kör vége előtt dobta el a motort, lehetőséget adva Piguerasnak, hogy ezen a hétvégén pontot tegyen a bajnokságra.

A 14. körben Kevin már a 17. helyen fordult a kanyarokra, majd folyamatosan javította pozícióját. A 9.körben már a 9. helyen motorozott, majd a 6. körben visszacsúszott a 11.helyre. Ebben a körben az olasz Marco Morelli bukásával egy nagyon veszélyes helyzetet okozott a pályán, Kevin épp, hogy el tudta kerülni az ütközést, amivel a HUMDA Motorsport Academy versenyzője 1 helyezést visszaesett.

Kevin a verseny vége előtti kört már 9. helyen kezdte, majd az utolsó körben ismét visszaesett a 10. helyre. Az utolsó körben a második helyen motorozó olasz Pini egy higside miatt bukott. Kevin ezalatt feljött a 7. helyre, amit a kockás zászló hitelesített a verseny végén, ami 9 pontot hozott a Red Bull Rookies Cup egyetlen magyar versenyzőjének.

A vasárnapi versenynapon a MotoGp versenyszámai után kezdődött a 10. futam. A szombati események után a spanyol Piqueras azzal a lehetőséggel állhatott a pole pozícióba, hogy ezután a futam után ő lehet a Red Bull Rookies Cup 2023-as bajnoka. A versenyen végig a 3 spanyol pilóta dominált, amibe az Ausztrál Jacob Roulstone próbált beleszólni.

Kevin körről körre cserélgette a pozícióit volt, hogy a 15. helyre jött fel, majd ismét a 17. helyen ért a kanyarokba, de ahogy csökkentek a körök úgy ért el egyre jobb helyezést. 3 körrel a vége előtt már a 12. helyen volt. Az Assen-i futam 10. versenyének első 3 helyezését a 3 spanyol pilóta cserélgette folyamatosan,  míg végül Piqueras megnyerte és ezzel a RedBull Rookies Cup 2023-as bajnokát is felavathatták ezen a hétvégén.

Farkas Kevin végül a 12. helyen ért célba, ami újabb 4 pontot jelent a versenyzőnek, aki a 16.helyen áll a pontversenyben, ami újoncként nagyszerű teljesítmény.

A következő Red Bull Rookies Cup versenyhétvége: Red Bull Ring: Augusztus 19-20

A versenyek visszanézhetőek:
Race 1 szombat: link

Race 2 vasárnap: link

További érdekes híreket, cikkeket itt találsz (klikk a képre):

Eladó motorok

Videó szerkesztés