Sinsheim – közlekedési és technikai múzeum

Szöveg és képek: Amrein László

Ha a németországi 6-os autópályán mész Hockenheim irányába, Heilbronn után kb. 30 km-re Sinsheimnél érdemes dobni egy jobbost, mikor meglátsz az autópálya mellett egy nagy kék csarnokot, a tetején egy repülőgéppel! Igaz, a repcsik sem hétköznapi látványok, de nekünk inkább az épületekben található motorok az érdekesek, ugyanis a sinsheimi AUTO &TECHNIK MUSEUM-ról beszélünk!

Nekem már kétszer volt szerencsém körbejárni a komplexumot, egyszer 2008-ban álltam meg Luxemburgba tartva, másodszor pedig Stuttgartban töltött hétvégén ugrottunk át egy kis kirándulásra.

A veterán rajongóknak egy kész paradicsom, hiszen számtalan témában találnak régi gépeket, A kiállítás összetétele komplex, széles réteget szolgál ki, ugyanis a repülőgépektől kezdve a motorokon át, a kerékpárokig, mozdonyokig, autókig, és komplett világháborús egységekig, fegyverekig minden megtalálható itt.

Több csarnokban és a szabadban van a kiállítás, ami egész évben működik. Extraként egy IMAX 3D mozi is fokozza az élményt, amit érdemes megtekinteni, ugyanis az IMAX 3D élményét szinte össze sem lehet hasonlítani azzal, amit itthon látunk a „normál” 3D vetítéseken.

Nekünk viszont most a motoros vonal érdekes, amiből bőven van mit csemegézni, hiszen olyan hírességek köszönnek vissza, mint Evel Kneivel, az Easy Rider c. film, vagy autós vonalon a Vissza a jövőbe De Lorean DMC autója.

Számtalan veterán motort találunk, különféle régi autókat, de a versenyzés világába is betekinthetünk, hiszen a dragster autó / motor kínálat látványos, de a gyorsasági versenymotorok mellett F1-es autók is láthatók. Az információs táblákon két nyelvű feliratok segítik a látogatókat (német és angol). Lehet, hogy közhely, de ezt a járműgyűjteményt inkább látni kell, írni nem egyszerű róla (vagy egy külön könyv kell hozzá……ami kapható is a shop-ban). Én azt mondom, inkább beszéljenek a képek.


(ha tetszett a cikk, szólj hozzá! Bejelentkezéshez segítség az oldal alján)

Eladó motorok

Videó szerkesztés