No defekt, no para!

A Risemousse megoldotta a terepmotorosok defekt problémáját!

Napjainkra, a modern technológia 100%-ban megoldotta a defekt problémáját az off-road szekcióban, ugyanis a Risemousse egy olyan levegő nélküli belsőt fejlesztett ki, ami kizárja a defekt lehetőségét! Ezeknek a belsőknek a hazai forgalmazója a Moto-Complet Kft., akik részletesen elmagyarázzák a rendszer működését, lényegét!

A motorozásnak vannak olyan témakörei, amik erősen befolyásolják annak minőségét, élvezeti és rizikó faktorát. Ezek közül írtunk már a védőfelszerelések fontosságáról – VÉD(telenül), vagy a fék hatékonyságáról – FÉK(telenül). Most egy olyan témakör kerül terítékre, ami minden motoros rémálma, hiszen egy defekt szinte mindig rosszkor jön, viszont jó hír a terepmotorosok számára, hogy ezt a problémát 100%-ban ki lehet küszöbölni!

Napjainkra, a modern technológia 100%-ban megoldotta ezt a problémát az off-road szekcióban, ugyanis a Technomousse egy olyan levegőnélküli belsőt fejlesztett ki, ami kizárja a defekt lehetőségét! Ezeknek a belsőknek az egyik hazai forgalmazója a Moto-Complet Kft., akik részletesen elmagyarázzák a rendszer működését, lényegét!

A technológia:
A Risemousse vállalat dobott piacra elsőként magas minőségű, lejárati dátum nélküli mousse belsőt. Hosszas fejlesztés és tesztelés után sikerült megtalálni a tökéletes összetételt és gyártási eljárást, amely lehetővé teszi a külső behatásokkal szembeni ellenállóságot. A mousse kivételesen ellenálló az időjárás és extrém használat okozta deformitással szemben. Ez tette lehetővé, hogy megalkossák a hosszú élettartamú off-road defektvédelmi rendszert. Egy új generációs mousse-t, ami nem gyűrődik, nem esik össze, és nem veszít minőségéből használaton kívül.
Minden Risemousse belső egy speciális zártcellás anyagból készül. Az eredmény egy szuperkönnyű, hajlékony és puha alapanyag. A konkurens mousse-okhoz képest a Risemousse belsők határozottan lágyabbak, a használat során nem esnek össze, hosszú időn át megtartják eredeti karakterisztikájukat.

Az évek során a cég sokféle keveréket kipróbált, hogy megtalálja a legjobb tulajdonságokkal rendelkező összetételt, ami a legtöbb off-road körülménynek megfelel. Minden mousse az adott szakágnak (enduro, cross) leginkább megfelelő lágysággal rendelkezik, hogy a legjobb guminyomást érje el a teljes védelem mellett. A defektvédelmi rendszer a legjobb pilóták közreműködésével került kifejlesztésre. Biztosítja a legjobb virtuális nyomást, optimális tapadással minden gumitípussal a legmélyebb sártól a legdurvább sziklás terepig. A gyártási technológiának köszönhetően kiemelkedő teljesítménnyel bír, károsodás veszélye nélkül.

Kategóriák

A Risemousse fejlesztésének és teszteléseinek köszönhetően olyan egyedi formájú és tulajdonságú mousse-okat kínál a terepmotorozás szerelmeseinek, mely főleg az extrém endurósok régi vágya volt.
A 04-05 bar nyomásnak megfelelő tulajdonságú hátsó belsők az extrém meredek és sziklás szakaszokon is tökéletes tapadást és erőátvitelt biztosítanak a külső gumin keresztül.
A Risemousse belsők az alábbi kategóriákban kaphatók a Moto-Complet Kft-nél:

Climber:Egyedi kivehető műanyag betéteinek köszönhetően a keménysége 0,4-0,5 és 0,9-1,0 bar között állítható.

Méretek:
Hátsó: 120/90-18”, a betétekkel 0,9-1,0 barkeménység  1730 gr, betétek nélkül 0,4-0,5 bar  1275 gr
Hátsó: 140/80-18”,  a betétekkel 0,9-1,0 bar keménység 1950 gr, betétek nélkül 0,4-0,5 bar  1495 gr

X Edition: Az első látásra meghökkentő gumós felületű kialakításának köszönhetően az extrém szakaszokon a belső úgy viselkedik, hogy a gumók a tapadási oldalon szinte összegyűrődnek, ezáltal magukkal húzva a külső gumit is, így kipörgés nélkül tolva a pilótát a cél felé.

Méretek:
Hátsó: 120/90-18”,  0,4-0,5 bar  keménység 1170 gr
Hátsó: 140/80-18”,   0,4-0,5 bar  keménység 1390 gr

Enduro:
Első: 90/90-21”,  80/100-21”  0,7-0,8 bar keménység, 935 gr
Hátsó: 120/90-18”, 0,6-0,7 bar keménység, 1395 gr
Hátsó: 140/80-18”  0,6-0,7 bar keménység, 1615 gr

Cross:
Első: 80/100-21”,  1,0-1,1 bar keménység, 935 gr
Hátsó: 110/90-19”,  ,2-1,3 bar keménység, 1395 gr
Hátsó: 100/90-19”  1,2-1,3 bar keménység, 1195 gr

Több méretben rendelkezésre áll a technológia

Használat:

Nagyon fontos, hogy a külső gumi méretével megegyező méretű mousse-t használjuk!  A mousse a teljes rugalmasságát néhány perc használat után éri el. Használat után ajánlott a motort emelőbakon tárolni, így a mousse visszanyerheti eredeti alakját, garantálva a leghosszabb élettartamot.
Ezenkívül elengedhetetlen a külső gumi rögzítő papucs (vakszelep) használata, mivel ellenkező esetben gázadáskor a külső elfordulhat a felnin.

A Risemousse belsők off-road használatra lettek kifejlesztve, utcai használatuk nem javasolt, az ilyen használat okozta sérülésekért a gyártó nem vállal felelősséget. A Risemousse belső mellé csomagolt speciális síkosító gélt szereléskor a belsőre kenve kell alkalmazni. Segíti a problémamentes szerelést, és kiküszöböli a használat közbeni súrlódás okozta túlmelegedést. Vakszelep használata minden esetben ajánlott!

A mousse belső élettartamát jelentősen meghosszabbíthatod, ha néhány motorozást követően kiveszed és a szilikon géllel alaposan átkened!

Amennyiben felkeltette érdeklődésed a termék, részletekről érdeklődj a Moto-Complet motorosboltban (klikk a képre)

További érdekes hírek, cikkek (klikk a képre):

Eladó motorok

Videó szerkesztés