Adótartozás miatt felszámolási veszélyben a Norton?

Január 8-án került sor arra a meghallgatásra Londonban, ahol Stuart Garner, a Norton vezérigazgatója próbálta tisztázni az angol adóhatóság által megállapított 300.000 fontos adóhátralékról, hogy ebből 135.000 fontnak jóváírásra kellene kerülnie, hiszen a kutatási és fejlesztési adókedvezmények ezt fedezik, amit az ebben résztvevő vállalkozásoknak kellett volna fizetniük.

A bíróság megállapította, hogy a Nortonnak eredetileg 600.000 font tartozása volt az adóhatóság felé, de ennek az összegnek a felét már befizette. A másik fele a jelen pillanatban fennálló tartozás, aminek egy részét vitatja a Norton, de az elismert tartozást természetesen rendezni szeretné.

Az adóhivatal ügyvédei azt javasolták Sebastian Prentis bírónak, hogy mivel a Norton a fennmaradó összeg rendezésére törekszik, és az eredeti 600.000 fontos összeg felét már befizették, adjon haladékot a vállalat számára. A bíró ezt elfogadta, így február 12-ig kapott haladékot a motorgyártó, hogy rendezze a vitatott összeg befizetését!

Nem első alkalom, hogy a Norton pénzügyi ellenőrzés alatt áll, ugyanis 2019-ben is folyt már hasonló ügy ellenük. Tavaly március 5-én kapott a cég értesítést felszámolásról, amit akkor gyorsan meg is oldottak, amivel egy időben a szociális médián keresztül gyorsan ki is adtak egy közleményt – megelőzve a spekulációs híreket -, miszerint adminisztrációs hiba, és kicsit késői elszámolási befizetés miatt indult az eljárás ellenük.

További érdekes híreket, cikkeket itt találsz (klikk a képre):

Eladó motorok

Videó szerkesztés