Újabb „okos kütyü” segíti a motorozást!

A las vegasi CES kiállításon mutatták be azt a CoPilot névre keresztelt, 360 fokban érzékelő radart, amit a biztonságos motorozás jegyében fejlesztett ki a kanadai Damon Motorcycles.

Az újdonságot a saját fejlesztésű elektromos hypersport motorkerékpárjukon mutatták be! A CoPilot kezeli a radarjeleket, ami 360 fokban pásztázza a motor környezetét, felmérve a lehetséges veszélyforrást. A jeleket és figyelmeztetést pedig egy nagyképernyős, digitális műszerfalra küldi ki, informálva a vezetőt!

Nem csak ezzel az újdonsággal érkezett a kiállításra a Damon Motorcycles. A Shift vévre keresztelt fejlesztésük a motort hozzá igazítja a felhasználási módhoz, területhez. Hozzáállítja az ülést, a kormányt, a lábtartót és a szélvédőt a vezetési stílushoz és a használati környezethez. Ha városi közlekedésben vagy, akkor egy kényelmes, egyenesebb pozíciót állít be, viszont egy autópályás tempónál igazodik az aerodinamikai paraméterekhez, lejjebb engedi a vezetési pozíciót, hozzáállítja a szélvédelmet.

A négy japán gyártó kipróbálta a CoPilot és a Shift rendszert, komoly érdeklődést mutattak az új technológia iránt.

Amikor kitaláltuk ezt a dolgot, úgy gondoltuk, hogy nem hagyatkozunk a motorkerékpár-gyártókra a fejlesztésben, ezt mi magunknak kell megcsinálnunk, a saját elképzelésünk alapján, hiszen a jövő motorja a tét! Természetesen érdekel bennünket a motorgyártókkal való együttműködés! A radar technológiával 12 éves tapasztalattal bírunk három autóipari technológiai vállalat partnereként, akik most kicsit nehéz helyzetben vannak, de nem kellene azért megszakítani a fennálló viszonyt.” – mondta a Damon vezérigazgatója, Jay Giraud!

A Damon engedélyezheti a technológia licensét, ha a gyártók komolyan kopogtatnak az ajtajukon!

További érdekes híreket, cikkeket itt találsz (klikk a képre):

Eladó motorok

Videó szerkesztés