Az Appaloosa 2.0 készen áll a Baikal Ice Speed-re!

Az Indian és a Workshore Speed Shop közös projektje, az Appaloosa 2.0 az idei Baikal Ice Speed versenyen teszteli a tavalyihoz képest továbbfejlesztett gépét!

A 2019-ben a franciaországi Sultans of Sprint versenyen indult Scout Bobber-t fejlesztették tovább, hogy az idei Baikal Ice Speed-en is helytálljon! A rendezvényre ezen a héten kerül sor február 25. és március 1. között.

Az oroszországi Bajkál tónál rendezett extrém jégverseny tavaly került először megrendezésre, ahol speciálisan felkészített gépekkel próbálnak sebesség rekordokat felállítani a csapatok. A szisztéma ugyanaz, mint a Bonneville Salt Lake versenynél, csak itt a körülmények nehezítik a dolgokat. Hőmérséklet, pálya talaja, stb.

Az érzés őrült, olyan, mintha a holdon kellene versenyezni! Nagyon izgatott vagyok, fogalmam sincs mi vár ott ránk, mire számítsunk! Nappal -20 celsius, éjjel meg -40 is lehet! Az utazás előtti napokban a gyakorlati kérdésekre összpontosítok, tudom, hogy ez az utazás életem egyik legőrültebb élménye lesz! „ – mondta Brice Hennebert, az Appaloosa alkotója!

A motort Brice építette át a szibériai extrém jégversenyzésre alkalmas géppé, méghozzá felsőkategóriás partnerek cuccaival! Akrapovic, Beringer fékek, Dunlop, Motorex, Öhlins. A jégen való tapadáshoz a Dunlop Europe által biztosított SportSmart MK3 szolgál, amibe csak a több száz csavar behelyezése 4 napot vett igénybe! Az extrém hidegre való tekintettel a hűtést is át kellett alakítani, szénszálas burkolattal látták el a hűtő elejét, valamint az oldalsó burkolatnál kisebb hűtőbevezetést alkalmaztak. A teljesítménynél a NOS rendszer frissítése elsődleges szempont volt a minél jobb megbízhatóság miatt, ezért az eredeti rendszert egy Nitrous Express telepítésével cserélték fel. A nagysebességű stabilitás érdekében az Öhlins biztosította a kormánycsillapítót, amit a 2019-es felfüggesztéshez igazítottak hozzá.

Az Appaloosa pilótája, Seastian izgatottan tekint előre, ugyanis először versenyzik jégen, alig várja, hogy mit lehet elérni ilyen őrült versenyzési körülmények között!

„Úgy gondolom, hogy felkészültek vagyunk, és minden tőlünk telhetőt megteszünk a minél jobb eredmény elérésében!” – nyilatkozta a pilóta!

További érdekes híreket, cikkeket itt találsz (klikk a képre):

Eladó motorok

Videó szerkesztés