Tesztelés alatt az Aston Martin és a Brough Superior közös projektje!

Az Aston Martin még tavaly hozta nyilvánosságra egy szuper motorkerékpár tervét, amit a saját turbófeltöltőjükkel látnának el! Annak ellenére, hogy a projekt menedzsmentjében számos változás történt a fejlesztés alatt, a megvalósítás haladt a maga útján, mint a jelenlegi tesztelés is bizonyítja!

Az AMB 001-nek elnevezett motorkerékpárnak a Brough Superior (innen a név eredet is – AstonMartinBrough) 997 ccm-es, 8 szelepes V-Twin motorja adja az alapot. A két ikonikus angol márka együttműködéséből (az Aston adta a dizánt, a Bough pedig a technikát) egy 180 lóerős gép született, amit egy változó geometriájú turbóval, és egy plusz, közbe iktatott hűtővel értek el!

Az Aston a napokban jelentette be, hogy a franciaországi Pau Arnos-ban megkezdték a tesztelést (Toulouse-tól kb. 200 km-re, a spanyol határ közelében egy versenypálya).

Az Aston Martin ügyvezető alelnöke és kreatív igazgatója, Marek Reichman elmondta: „A projektben résztvevőknek köszönhetően, óriási előrelépést sikerült elérni az AMB 001 fejlesztésében a kihívások ellenére! Ez a speciális motorkerékpár – akárcsak a közúti kocsik – a gyönyörű formatervezésnek és a modern technológiának köszönhetően olyanra sikeredett, amelyre minden gyűjtő büszke lehet. Örülünk, hogy láthatjuk, hogy mekkora előrelépés történt mind a pályán, és mind a pályán kívül is! Várakozással tekintünk arra a pillanatra, amikor elindul ennek a lenyűgöző gépnek a gyártása. ”

Az AMB 001-ből csupáncsak 100 db készül, gyűjtőknek igazi csemege lesz! Az első megrendelések teljesítése a tervek szerint 2020 végén várható!

Thierry Henriette, a Brough vezérigazgatója hozzátette: „Az AMB 001 egyik tervezési jellemzője egy alumínium „uszony”, amely a karbon tartály tetején, teljes hosszában fut végig, majd a nyereg alatt hátrafelé folytatódik. A váz és segédváz területe volt, ahol felkértük a Mecano ID mérnökeinek a közreműködését, akik csatlakoztak a projekthez, hogy a speciális repülési és űrtechnológiai ismereteiket felhasználva, szénszálból tervezzék meg az exkluzív AMB 001 ezen részeit. ”

Au “uszonyba” marva tüntetik fel a sorozatszámot is!

További érdekes híreket, cikkeket itt találsz (klikk a képre):

Eladó motorok

Videó szerkesztés