Rossi Moor a 3. Farkas Kevin a 4. helyen végzett az NTC 2021-es sorozatában!

Véget ért a DORNA tehetséggondozó versenysorozata a Northern Talent Cup. Múlt hétvégén a Red Bull Ringen tartották a két utolsó versenyt.

Rossi Moor a sorozat alatt a 7 versenyből négyszer indulhatott pole pozícióból. A Red Bull Ringen hihetetlen rekordot megdöntve lett a sorozat poleman-je.

Farkas Kevin

Szombat:
Pénteken az időmérő után Rossi egykerekezve örült a hihetetlen köridőnek és a pole pozíciónak, amiért egy hosszúkörös áthajtást kapott büntetésül. Száraz időben ez 2 mp et jelent, esős időben viszont jóval többet. Rossi az első körben teljesítette a büntetést és a 12. helyen ért célba.

Vasárnap:
A vasárnapi versenyen sok múlott volna, hiszen a pontverseny 2. helyének megszerzése volt a cél. A verseny végig izgalmas volt és percenként változott az élbolyban haladók pozíciója.

Rossi végül egy ügyes előzéssel átvette a vezetést, sikerült is meglépnie a mezőnytől és végül az első helyen intették le. A pódiumra azonban nem állhatott fel, mert 3 hellyel visszaminősítették veszélyes magatartásért.

(szerkesztői megjegyzés: enyhén szólva is furcsa ez a büntetés, mert szinte minden versenyen így örül az első helyezett, és más versenyeken nem probléma…….. itt most valakinek jól jött ez a büntetés!)

Ez a visszaminősítést azért kapta, mert a győzelem örömében mindkét kezével elengedte a kormányt, és felemelte mind két lábát a pálya szélén az első kanyarnál, de ezzel senkit nem zavarva!

Rossi Attila Moor

Így a végeredmény alapján Rossi Moor a Northern Talent Cup idei versenysorozatát a 3., Farkas Kevin a 4., Varga Tibor a 14., Vincze Martin pedig a 15. helyen zárta.

Ezen a linken vissza lehet nézni a versenyt, ami 1:51-nél kezdődik:

Szintén ezen a hétvégén volt a FIM MiniGp Alpok Adria sorozat versenye, ahol Matteo Masili megnyerte mind a két futamot, így vezeti a bajnokságot. Lukács Tomi végig műszaki hibával küzdött, de így is a 8. helyen ért célba.

A MiniGp Alpok Adria versenysorozat következő, és egyben utolsó futama szeptember 25-én lesz Horvátországban.

További érdekes híreket, cikkeket itt találsz (klikk a képre):

Eladó motorok

Videó szerkesztés