Stunt őrület Mezőberényben!

Szöveg, képek és videók: Amrein László

Nézegetem a 15. Streetfighter Nap plakátját, és elgondolkodok dolgokon. Kicsit nosztalgia íze van, hiszen ami 16 évvel korábban történt, azt már lehet ebbe a kategóriába sorolni. 2005-ben a Bátszi Motor egy viszonylag egyszerű stunt showt szeretett volna szervezni a bolt nyíltnapjára 2-3 fellépővel, amiből nagyon hamar egy komplett egész napos rendezvény lett, ugyanis Szikora Bandi sorra kapta az akkori stunterek telefonjait, hogy őt ki ne hagyja a listából!

Felsőkép 2005, alsókép 2019

Aztán a szervezésbe bekapcsolódott a Motorosok Baráti Köre Mezőberény egyesület is. Idővel ez a rendezvény lett a „hivatalos” évzáró stunt riding esemény, ami aztán idővel a legnagyobb stunt rendezvénnyé nőtte ki magát itthon.

2006
2017

Én az első bulitól kezdve résztvevője voltam az eseménynek, kicsit az én tevékenységeim része is lett ez a rendezvény (az elején a MotomiX- és SuperBike Magazinokat képviseltem, majd a saját MotoRage Magazinomat), viszont, amit a legtöbbre értékelek, hogy „Bátszi Bandival” egy nagyon jó, emberi, baráti kapcsolatba kerültem, és sok jó motorost is megismertem Mezőberényben!

Médiaképviselet

Az SF Nap koncepciója abszolút a szórakoztatásé, így már az elejétől el volt vetve a versenyrendezés ötlete. Ezen a napon a hazai stunt élet színe-java tiszteletét teszi, régebben több rider külön műsorral készült erre a napra. Egy ilyen jellegű rendezvényen nem egyszerű a programot színesíteni (én már csak tudom 🙂 ), hiszen az aznapi 12. stunt show már egyeseknek kezdhet ellaposodni, ezért napközben többször is megszakításra kerül a műsor, amikor is dragbike versenyzők és motorjaik kerülnek előtérbe.

Hadnagy Józsi az első rendezvénytől a hangulatfelelős

Hadnagy Józsi gyorsinterjúi – mint a legautentikusabb személyisége a hazai drag sportnak (ő az alapítója is) – egy kis betekintést nyújtanak a gyorsulás világába, de volt már makett műrepülő show, oldalkocsis műsor, vezetéstechnikai bemutató, és BMX show is betétprogramként. A műsor zárásaként pedig egy össznépi gumifüst őrület szabadul el. A rendezvényen több támogató is rendszeresen kiállít, így lehet kicsit nézelődni a pályán látottakon kívül is. Este a rendezők egy záró bulival búcsúztatják az stunt szezont, díjátadóval és vacsorával, ami zártkörű, viszont utána a zenés program hajnalig bárkinek nyitott már!

Baloldal a kezdeti helyszín, jobb oldal a bevált Liget tér

Kicsit ugorjunk vissza az elejére. 2005-ben a Kinizsi utcában lezajlott az első SF Nap, ami helyszín jó volt úgymond egy főpróbának, de a követező évben már a Liget téren nyomták a gumifüstöt a stunterek, ami helyszín a mai napig működik. Évről – évre fejlődött a buli, a rendezés egyre rutinosabb lett. A rendezvény ingyenesen látogatható, ez is egy állandó paramétere a bulinak. Általában 14-16  stunter szokott bemutatózni, de volt már 20 fölötti is a létszám. A fellépők összetétele az évek során erősen megváltozott, voltak, akik időközben befejezték, és mindig jöttek új arcok.

A dátum viszont állandó, mindig szeptember végén, az utolsó szombaton kerül megrendezésre. A tavalyi rendkívüli helyzet miatt kimaradt a buli, viszont jövő hétvégén, szeptember 25-én már semmi akadálya nem lesz annak, hogy sor kerüljön a 15. Streetfighter Napra!

További érdekes híreket, cikkeket itt találsz (klikk a képre):

Eladó motorok

Videó szerkesztés