Rossi Attila Moor indul a Moto3-as Junior világbajnokság valenciai futamán!

Egy fantasztikus hír jelent meg az amerikai roadracingworld.com oldalán, miszerint november 21-én a Moto3 Junior vb idei utolsó futamán Valenciában az amerikai/magyar Rossi Attila Moor rajthoz állhat!

Fotó: Kőházy Tamás

Rossi a kiszálló spanyol Marcos Ruda helyett kapott lehetőséget az indulásra a Gazola Racing Team színeiben. Amint megüresedett a hely, a csapat menedzsere és tulajdonosa, Andrea Gazola jelezte Stefano Favaronak a lehetőséget, ugyanis Gazola már 2019-ben felfigyelt Rossira, mikor még szabad-kártyásként indult a European Talent Cup sorozatban.

Ezzel a lehetőséggel Rossi minden idők legfiatalabb Moto3-as versenyzője lesz a Junior vb-n, ami büszkeség mind a magyar, mind az amerikai motorsport számára, hiszen kettős állampolgársággal rendelkezik – Amerikában született, de magyar szülőktől -, így mindkét országot képviseli egyszerre!

RedBull Ring győzelem!

Rossi édesapját kérdeztem a fantasztikus lehetőségről, épp versenypályán tartózkodtak, így csak pár mondatot tudott küldeni:                       
„Nagyon örülünk a lehetőségnek! Sajnos tesztelni nincs lehetőség az időhiány miatt, Rossi ott fog először ráülni a motorra. Reálisak vagyunk, elvárás nincs, az elsődleges szempont, hogy kicsit megismerje a motort a verseny alatt.”

További érdekes híreket, cikkeket itt találsz (klikk a képre):

VINTAGE

Eladó motorok

Grafikai munkák

Videó szerkesztés

Eladó cuccok

Autómentés – szállítás