Elhunyt Szabó Attila!

Szöveg és kép: Amrein László

Váratlanul ért a hír a neten keresztül 2023.04.14-én, pénteken este, miszerint elhunyt Szabó Attila!

Szinte hihetetlennek tűnik, az ember először nem is akarja elhinni, de kicsit utána olvasva, hamar kiderült, sajnos igaz. A hír szerint súlyos betegségben szenvedett, és 57 éves korában elhunyt.

Én Attilával 2002-ben ismerkedtem meg, akkor ő az Autó-Motornak (is) írt cikkeket, én pedig Mókus ügyeinek intézése közben kerültem vele kapcsolatba. Aztán 2003-tól, ahogy én a SuperBike Magazinhoz, majd a MotomiX-hez kerültem, viszonylag sokszor összefutottunk rendezvényeken, versenyeken, kiállításokon, a szerkesztőségben. Szabó Attila egy roppant szerethető, szimpatikus, nagy tudású, tapasztalt motoros volt, aki komoly dolgokat tett le a hazai motoroséletben az asztalra.

2020-ban készítettem vele egy videóinterjút (már MotoRage Magazinként), ami a mai napig a gépemen várja, hogy összevágjam. Az anyag azért került parkolópályára, mert Attila akkor nem tudott adni hozzá illusztrációs anyagokat. Az abban az időben általam készített videóinterjúkban az adott személy pályafutását kép és videó bejátszásokkal szoktam színesíteni (pl. Ducatis Matyi bácsi, Németh Kornél, Zsembery Barnabás, Mike Tamás, Tomracing), de Attila saját bevallása szerint nem gyűjtött össze semmi emléket a múltjából. Erről azt mondta, hogy nem csinál szentélyt az emlékeinek, elég, ha benne megvannak.

3 éve abban maradtunk, hogy azért összeszed pár képet ismerősöktől, és küldi. Az interjú után nemsokkal elhunyt az édesapja, a legenda Szabó II. Laci bácsi, így abban az időben egy darabig nemigen akartam zavarni ezzel. Kicsit később, időnként rácsörögtem, hogy emlékeztessem a képekre, és mindig megígérte, hogy igyekszik. Pár hónapja is még hívtam a telefonján, de kinyomta, gondolom akkor már fennállt a betegsége, amiről én nem is tudtam.

Egyszer majd összevágom ezt az interjút, illusztrációk nélkül is teljes értékű lesz!

Nyugodj Békében Attila!

További érdekes híreket, cikkeket itt találsz (klikk a képre):

Eladó motorok

Videó szerkesztés