Sturgis, a motoros barát város növekszik!

A legendás amerikai dél-dakotai kisváros Sturgis, a motorosok városának nevezi magát. Lehet jogosan is, hiszen a minden év augusztusában rendezett, több 100 ezreket megmozgató Harley fesztiválnak köszönhetően, az egész világon ismerik a nevét!

Az utóbbi időben egyre több lakosa van a városnak, akik elhelyezéséről gondoskodnia kell a város vezetőségének. Ennek érdekében újabb lakó övezet kialakítását tűzték ki célul, ezzel is ösztönözve minél több embert, hogy állandó lakosa legyen a kisvárosnak, ne csak arra az egy augusztusi hétre menjen, mikor a Harley fesztivált rendezik.

Ennek érdekében elindítottak egy projektet, amiben egy területfejlesztési ötlettel álltak elő, ami érinti a városban található versenypályát is, ami jelenleg a Vásárterületen található. A félreértések elkerülése végett nyilvánossá tette a város vezetése, hogy nem meg akarnak megszabadulni tőle, hanem áthelyeznék egy másik területre, a város központjától távolabb, ugyanis az év nagy részében a létesítmény kihasználatlan. A helyére kerülne az a fejlesztés, aminek lényege egy olyan lakópark kialakítása, amiben apartman-, és családi ház jellegű épületeket létesítenének. Kb. 100 ház épülne fel egy 22 hektáros területen, így a városban található terület egész évben kihasznált lenne.

Az első tervek már 2014-ben elkészültek, amiben javaslatok szerepelnek a Vásárterület parcellázására vonatkozólag, valamint az új versenypálya helyének kijelölésére, megfelelő parkolóval ellátva, viszont kellő távolságban a lakóövezettől.

Az illetékesek szerint akár 5-6 évig is eltarthat, amíg a Vásárterületen megvalósulhat az építkezés, de a versenypálya áthelyezésére még csak idő intervallum sincs egyelőre kijelölve!

A Harley fesztivál idén ünnepli 80. születésnapját, ahová a világ minden tájáról érkeznek a motorosok! A látogatottság már 2015-ben 750.000 fölött volt!!!!!

További érdekes híreket, cikkeket itt találsz (klikk a képre):

Eladó motorok

Videó szerkesztés