Lemond a Harley-Davidson vezérigazgatója!

Matt Levatich, a Harley-Davidson elnöke és vezérigazgatója hivatalosan lemond a társaság mindkét posztjáról. Levatich a céget 26 évig szolgálta, viszont most kölcsönösen megállapodtak abban, hogy az új időkhöz új vezetés szükséges! Az utóbbi években a tradicionális motorgyártónak nem voltak könnyű évei, a 2019-es egyenleg az eladási visszaesés gyorsulását mutatta ki.

Levatichet az a Jochen Zeitz váltja, aki eddig is az igazgatótanács tagja volt, és a nevéhez fűződik a LiveWire projekt életre keltése.

„Az igazgatóság és Matt kölcsönösen megállapodtak abban, hogy itt az ideje egy új vezetésnek a Harlay-Davidson élén. Matt nagy szerepet játszott a Harley eddigi irányvonalában, de az új vezetéstől az üzlet újbóli növekedését várja a cég. Az igazgatóság nevében szeretnék köszönetet mondani Mattnek a Harley-Davidsonnak nyújtott 26 éves szolgálatáért. Fáradhatatlanul azon dolgozott, hogy navigálja a vállalatot egy jelentős ipari változás időszakán keresztül, miközben biztosította a világ egyik leghíresebb márkájának megőrzését.” – nyilatkozta Zeitz.

Matt Levatich

Zeitz 2007 óta tagja a Harley-Davidson igazgatóságának, és saját karrieri tapasztalata szilárdan azon alapul, hogy olyan üzleti gyakorlatokat alakítson ki, amelyek mind fenntarthatóak, mind pedig az alapoktól sikeresek.

„Meggyőződésem, hogy minden vállalatnak lehetősége van innovációra azáltal, hogy olyan üzleti megoldásokat hoz létre szolgáltatásokra vagy termékekre, amelyek jelentősen csökkentik a negatív tendenciát, és nagyobb igényt teremtenek a termékére”- mondta Zeitz a Wired UK-vel közölt 2019. novemberi interjúban.

Egyelőre nem látható, hogy mit hoz a jövő Harley-Davidson számára, de egyértelmű, hogy jelentős változások vannak folyamatban.

További érdekes híreket, cikkeket itt találsz (klikk a képre):

Eladó motorok

Videó szerkesztés