Black Devil Motor – Ajka

Szöveg, képek, videó: Amrein László

Ha a motorozás témakörét átfogó üzletet keresünk, akkor az ajkai Black Devil Motor boltot nyugodt szívvel tudom ajánlani, ugyanis az 1999 óta működő üzletben szinte mindent megtalálsz, ami a motorozáshoz kell.



Az üzlet korábban a Szent István úton volt, de nemrég egy lényegesen nagyobb helyre költöztek, így most már a Téglagyári út 25. alatt lehet őket megtalálni Ajkán, ahol egy eléggé illusztris nagy csarnokban, jobban átláthatóbbá vált a hatalmas választék.

A Black Devil Motor az idők folyamán erősen a quadok felé orientálódott, annyira, hogy a tevékenységük nagyobb részét már ezek értékesítése, és szervizelése teszi ki. Persze a kétkerekű motorok azért a paletta része maradtak, az elektromos kerékpárokkal pedig bővítették a kínálatot. Az alkatrészellátás mellett, ruházat és felszerelés, valamint KTM kerékpárok forgalmazása is működik.

A CF Moto motorkerékpárjai is megtalálhatóak már a Black Devil Motornál

A quadok piacán az utóbbi időben a kínai CF Moto elég erősen belehúzott, az újabb típusaik egyre kelendőbbek. Fóty Balázs tulajdonos elmondta, hogy a CF Moto minőségben már olyan szinten van, hogy az időszakos szervizek elvégzése mellett nincs garanciális problémánk vele. Az eladási számok pedig egyre nőnek, ami azt jelzi, hogy egyre nagyobb a bizadalom a kínai gyártmány iránt. A CF Moto hazai importőri tevékenységét a Black Devil Motor látja el.

Egy szép júniusi napon, motoros úti célként jelöltem ki Ajkát, hogy egy személyes interjúban faggassam ki Balázst, jobbára a CF Moto népszerűségéről.

Kicsit felvázolnád a kezdeti időszakot?

A motoros dolgokkal 1999-ben kezdtem el foglalkozni, a Black Devil Motor üzletet pedig 2001-ben nyitottam, akkor még egy lényegesen kisebb helyen. Ahol most vagyunk, ez már a harmadik üzlethelység. Az elején külföldről behozott használtmotorok voltak a profil, aztán a zalaegerszegi Moto Center alkereskedőjeként a Suzuki, Honda, és Keeway márkát hivatalos kereskedőként képviseltem, de a 2008-as válság az új motorok piacát oda vágta, így ez meg is szűnt. Viszont a Keeway megmaradt, és a mai napig egy erős profilunk. Aztán elkezdett erősödni a quad vonal – magam is rajongója vagyok -, viszonteladói lettünk a Polaris, a Hisun márkáknak, majd később a CF Moto márkának.

A járműtől a felszerelésig mindennel ki tudnak szolgálni

Gondolom a folyamatos fejlődés tette szükségessé a költözéseket, de ez itt egy igencsak méretes csarnok!

Igen, ide 2020 decemberében költöztünk, de mint látod, ez is már most zsúfolásig telt. A CF Moto hazai forgalmazója vagyunk, a quad paletta mellett nemrég elkezdtük a motorkerékpárjaikat is forgalmazni.

Mi a titka a CF Moto népszerűségének?

Ezek a gépek nemcsak a tereprajongók körében népszerűek, hanem komoly szerepet játszanak a mezőgazdaságban is, hiszen munkagépként sokoldalú felhasználási területük van. Ez mellett háztáji felhasználásra, hobbi célra is egyre többen keresik, hiszen az ár/érték aránya kimagaslóan jó!

Említetted korábban, hogy a CF Moto gyárnál te vagy a hazai képviseletként jegyezve. Milyen a kapcsolatod velük?

Naprakész a kapcsolatunk, mi vagyunk a magyarországi képviseletük, ennek megfelelően bármilyen kéréssel, javaslattal fordulunk hozzájuk, teljes mértékben partnerek, annak ellenére, hogy a mi piacunk viszonylag elég kicsi.

A nagy csarnokban jobban átlátható a paletta

Mi a profil még?

Több márkát is lehet találni nálunk, a Polaris, a Keeway, a Hisun, Tao Motor, és a Linea egészíti ki a palettát, valamint az elektromos Sur-Ron több típusa a KTM kerékpárok mellett. Aztán a ruházatban is elég széles a választék, dzsekik, sisakok, kesztyűk, nadrágok, komplett ruhák, minden egy helyen megtalálható itt, és ami fontos, ezek raktáron vannak!

Az elektromos járművek egyre nagyobb teret hódítanak a járműiparban. Ahogy látom, Te sem mellőzöd őket.

Az elektromos irány is képviselteti magát az üzletben

Igen, a Sur-Ron több típusát is forgalmazzuk, de a Polaris elektromos UTV és quad gépei is megtalálhatóak nálunk……..és most már várjuk a CF Moto elektromos quadját is. Ugye, a jövőben ezek a járművek kiemelkedő szerepet fognak betölteni a piacon.

Ha valaki CF Moto-t szeretne venni, azt csak nálad tudja megtenni?

Jelenleg építés alatt van egy viszonteladói hálózat, már az ország több pontján megtalálható a márka. Egyelőre Mosonmagyaróváron, Keszthelyen és Kaposváron van értékesítő partnerünk, de folyamatosan dolgozunk rajta, és várjuk is érdeklődők megkeresését is. Az viszont fontos szempont számomra, hogy olyan hálózatot építsünk ki, ahol megfelelően foglalkoznak a márkával, és hozzáértő csapat van. Nem akarjuk a minőség rovására elkapkodni, így inkább lassan épül a hálózat.

Ennek a Polarisnak már van a gazdája

Köszönöm a beszélgetést, és további sikeres fejlődést kívánok!

Black Devil Motor – Ajka, Téglagyári út 25.
www.blackdevilmotor.hu

További érdekes híreket, cikkeket itt találsz (klikk a képre):

Eladó motorok

Videó szerkesztés