Kaposvári megemlékezés Szvoboda Bence tiszteletére!

Szöveg és képek: Amrein László

Ma este sajnos szomorú aktualitása van írásomnak, ugyanis nemrég értem haza a Szvoboda Bence tiszteletére szervezett csendes megemlékezésről.

Én nem vettem részt az utóbbi egy hét hírdömpingében, egyrész tiszteletben tartottam a család kérését, hogy amíg nincs hivatalos hír az állapotáról, addig ne terjesszenek semmit róla, másrészt próbáltam bízni benne, hogy a rossz hírek ellenére mégis csak lesz javulás Bence állapotában.

Most viszont a megemlékezésről – mint MotoRage Magazin – mindenképp tudósítok, ezzel is tisztelegve Bence emléke előtt.

Mint azt már szinte minden motoros tudja, Bence június 11-én, egy csehországi versenyen olyan súlyos sérülést szenvedett egy bukás során, ami sajnos az életébe került. Napokig tartott, mire hivatalosan is megerősítették a halálhírt.

A napokban országszerte tartanak megemlékezéseket, viszont a mai kaposvári áll talán a legközelebb a családhoz, nem csak a lakóhelye miatt, hanem talán itt van a legtöbb személyes barátja, ismerőse, hiszen kaposvári versenyzőként ide köti a múltja is.

A megemlékezést Bence lakóháza mellé szervezte Nagy Norbert, Bence barátnőjével közösen. Norbi szinte testvéreként vele volt a pályafutása legnagyobb pillanatainál, aki sajtós és fotós munkájával is hozzájárult Bence sikereihez. Én is számos anyagot jelentettem meg róla a MotoRage Magazinban az elmúlt kb. 10-12 évben, amiket Norbi juttatott el hozzám!

Itt a megemlékezésen is ő szólt néhány mondatot az egybegyűltekhez a Bencéhez fűződő kapcsolatáról, tolmácsolta a család néhány gondolatát, amit tiszteletteljesen, némán hallgattunk végig. Végül Norbi kérésére a jelenlévő motorosok motorhanggal tisztelegtek Bence emlékére! Záróakkordként pedig fekete és narancssárga füstfelhőbe burkolózott a környék.

További érdekes híreket, cikkeket itt találsz (klikk a képre):

Eladó motorok

Videó szerkesztés