FIM Motocross Világbajnokság 2020-as hivatalos versenynaptára

Szöveg: G.S.

A világ első számú motocross sorozatának megnyitójára a szurkolók egyik kedvenc helyszínén, Matterley Basin-ben kerül majd sor. A brit verseny lesz az első európai gp 2012 után, amely elindítja az MXGP szezont.

A második megálló a következő hétvégén lesz március 8-án a hollandiai Valkenswaard homokos pályáján, amit majd Patagónia-Argentína (Neuquen) követ.
Ezután az MXGP visszatér Európába, hogy meglátogassa a naptár néhány emblematikusabb helyszíneit, például a trentinói Pietramuratát, vagy St. Jean d’Angely-t Franciaországban, aztán Teutschenthal-t Németországban, az Orlyonok versenypályát Oroszországban és Lettországban Kegums-ot.

A 2020-as naptár nagy visszatéréseket is tartalmaz, mint például Spanyolországé, amelynek helyszínét még nem tették közzé, vagy Maggiora, ahol a 2020-as olaszországi MXGP fordulót rendezik majd meg.
Júniusban az MXGP Paddock tengerentúli utazásra indul többek között az indonéz fordulókkal, ahol Jakarta lesz az első megálló új házigazdája, míg a második indonéz verseny Palembangba való visszatérést jelenti majd a mezőnynek.
Az indonéz utazás után a csapatok az MXGP naptár egyik régi helyszínére, a csehországi Loketbe költöznek, amit majd a belgiumi Lommel homokos pályája és a svédországi Uddevalla hegyoldalú pályája követ.
A 2020-as szezon 17. fordulójára a vadonatúj Kymi Ring-en kerül sor, Iitti-ben (Finnország) , majd az MXGP Törökországba és Kínába látogat a 18. és a 19. fordulóra.

A 2020-as szezon utolsó fordulóját Imolában tartják ahol az Emilia Romagna (ITA) MXGP versenyét futják majd, mielőtt az egész MXGP Paddock Franciaországba költözik az off-road események csúcsára, a Monster Energy FIM Motocross of Nations-ra amely visszatér Ernéébe.
A hivatalos MXGP és MX2 naptár tartalmazza a FIM Női Motokrosz Világbajnokság és az összes Európa Bajnokság EMX250, EMX125, EMX2T, valamint az újonnan hozzáadott EMXOPEN naptárba bevont fordulókat is.

Nézd meg a 2020-as hivatalos naptárt itt:

További érdekes hírek, cikkek (klikk a képre):

Eladó motorok

Videó szerkesztés