Penészes a bőrruhád? … VIGYÁZAT, NAGY PROBLÉMA!!!

Szöveg: Amrein László

Nemrég egy több éve garázsban „parkoltatott” bőrruhát vittem ráncfelvarrásra a bőrruha javítóhoz, ugyanis sajnos egy kisegér megtalálta magának, és a hálós bélésbe egy szép lyukat faragott!

Mint kiderült, ez a kisebbik baj (ez egy kis folttal javítható), ugyanis a bőrruha be is penészesedett! Ez viszont már komolyabb beavatkozást igényel, hiszen komoly betegségeket lehet kapni a penésztől!

A penész nagyon veszélyes!

Na, de mit is lehet ilyen esetben tenni? Mindenképp egy fertőtlenítéssel kell kezdeni a dolgot, hiszen a penész fertőző, betegségek melegágya! Ekkor jön a kérdés, hogy mivel fertőtlenítsük ki? Hiszen nem lehet mosógépbe tenni, vegyszerrel kezelni (nem ajánlatos), a szellőztetés pedig vajmi keveset ér ebben az esetben!

A megoldás erre az esetre egy ózonkezelés. Az ózonról azt kell tudni az mellett, hogy a föld sztratoszférájában ez védi meg a bolygónkat a káros sugárzástól, hogy az egyik legerősebb fertőtlenítőszer! 25-ször hatékonyabb, mint a hipoklórossav, 2500-szor hatékonyabb, mint a hipoklorit, és 5000-szer hatékonyabb, mint a klóramin! Ez mellett teljesen biztonságos, nem ártalmas az egészségre, ugyanis egy ózonkezelés után nem marad ártalmas anyag a légtérben, vagy esetünkben a ruhában!

A fertőtlenítés ózongenerátorral történik. Különböző teljesítménnyel, és árral lehet kapni őket, de vigyázni kell, a kis teljesítményű olcsó variációk veszélyesek lehetnek (ez jobbára lakás fertőtlenítés esetében)! Mivel az ózon nagyon gyorsan bomlik, így a kis teljesítmény miatt nem éri el a szükséges koncentrációt, amitől a baktériumok elpusztulnának! Szóval alaposan utána kell járni, hogy amire használni szeretnénk (lakás, szoba, autó, esetleg csak egy bőrruha), ahhoz milyen teljesítményű készülék szükséges!

Ózon generátor

Viszont nem csak a bőrruhát ajánlott ózonos kezeléssel tisztítani, hanem a csizmát, kesztyűt és bukót is, hiszen ezekbe szintén számtalan alaklommal beleizzadunk, ami ideális lehet a baktériumok elszaporodására is!

Szerencsére már egyre több hazai motorosboltban találunk lehetőséget a kesztyű, sisak, csizma ózonos kezelésére, ami egy órán belül kész is tud lenni …. addig meg szét is nézhetünk a bolt kínálatában!

Házi használatra nem érdemes beruházni egy ilyen készülékre, ugyanis egy ózon generátor készülék a 100 ezer forintot is elérheti, de egy kisebb teljesítményű – amivel a motoros felszerelésünket tudjuk rendbe tenni -, az is jóval drágább, mintha szezononként kifizetnénk 1-2 ezer forintot egy-egy kezelésért valamelyik motoros boltban! Jó hír, hogy van olyan bolt, ahol a vásárlás mellé grátiszba kapsz egy ilyen tisztítást!

(ha tetszett a cikk, szólj hozzá! Bejelentkezéshez segítség az oldal alján)

VINTAGE

Eladó motorok

Grafikai munkák

Videó szerkesztés

Eladó cuccok

Autómentés – szállítás