Isle of Man TT-re utazás

Szöveg: Amrein László
Képek: Amrein László

Alig egy hét múlva kezdődik az idei Man TT! Biztos van pár előre gondolkodó magyar, aki biztosította a kompjegyét és a szállását még időben, és lassan útra kel, hogy személyesen élje át ezt a nem mindennapi élményt, amit az utcai versenyzés ad!

A verseny ideje alatt, a szigorúan zárt pályán tilos keresztül menni!

Aki valamikor is szeretne oda eljutni, annak érdemes jó előre foglalnia a szállását és a kompjegyét. Még el sem kezdődött az aktuális verseny, de már megjelent a felhívás, hogy május 20-tól elkezdik árusítani a komp és szálláshelyeket a 2020-as TT-re! Szóval, ha idén lemaradtál, nemsokára kezdheted szervezni a jövő évi látogatást!

Érkezés Douglas kikötőjébe. A háttérben a Promenád (kikötői sétány), ahol esténként látványos műsorokkal szórakoztatják a közönséget

Az utóbbi időkben a megnövekedett igény miatt a szervezők bővítették a kempingek és egyéb szálláslehetőségek számát. Pl. létrehoztak egy IOMTT Village nevű kempinget is, ahol ideiglenesen felhúzott barakkokban lehet szállást foglalni. A szervezők/szállásadók különböző összeállítású csomagokat árulnak, amikben elég vegyes szolgáltatást kínálnak. Van, amiben csak az egyik kompirány van benne, van amiben return, van, amiben benne van a motor is, és van csak szállás, kaja nélkül, reggelivel vagy teljes ellátással. 4 – 8 éjszakáig vannak az ajánlatok, saját sátorral, barakkban, a hotel sátraiban, vagy hotelben.

Itt még van hely, de volt olyan kompjárat, ahol még a földre is alig bírtunk leülni

Minden a pénztől függ! Ezek a csomagárak 185 fonttól egészen az 2480 fontig terjednek, attól függően, hogy milyen szállásról van szó, valamint hány főre és mennyi időre szól a foglalás! Pl. a 185 fontos csomagban kompjegy van, de csak a személyre (a motor nincs benne), 1 fő saját sátorral, és csak 4 éjszaka. 395 fontért már a motorod is benne van, kapsz reggelit és 3 éjszakát az IOMTT Village barakkban. De akik párosan mennének, azok jobban járnak az 520 fontos csomaggal, ugyanis az már két személyre szól, így 260 font jut fejenként, de ez is még csak 3 napra szól, viszont ebben is van motorszállítás. Az 1920 fontos csomagban a hotel által felállított sátorban kapsz elhelyezést, és 4 főre szól, így fejenként csak 480 fontba kerül, viszont a komp saját költség! Így már annyira nem is jó!  A legdrágább csomag 2480 font, ebben elég sok minden extra van. pl. motormúzeum belépő, kikötői transfer, Grandstat belépő 2 napra, tengerre néző hotelszoba, reggeli, TT rádió használat, fesztivál belépő, 5 napos közlekedési bérlet, viszont csak 5 napra és 2 főre szól, és a komp sincs benne! Ja, ebben a csomagban visznek egy kör is a TT pályán, egy ex, vagy jelenlegi versenyző kommentálásával…….persze autóval! J . Amúgy egy ilyen lehetőség 40 fontba kerül / fő!

Az IOMTT Village kívülről és belülről (fotó: iomtt.com)

Amennyiben csak kompjegy érdekel, azt is tudsz foglalni, egy retur jegyre  kb. 100 fontot kell számolnod magadra és egy motorra.

Kíváncsiságból ránéztem a lehetőségekre, és így egy héttel a verseny előtt még találtam szállást és kompjegyet is! Viszont, aki komolyan gondolja, és biztos nem akar lemaradni, annak hamarosan megjelennek a jövő évi lehetőségek a foglalásra, nem érdemes az utolsó időszakra hagyni, hátha elfogynak addigra!

A legolcsóbb módja a több motorral való átjutásnak

Aki szeretne foglalni, az ezen a linken tud böngészni a lehetőségek közül:

https://www.iomtt.travel/packages/results?event=25#total-records-text

További érdekes hírek, cikkek (klikk a képre):

Eladó motorok

Videó szerkesztés