A Pirates Family Mc azon kevés motoros klubok közé tartozik, akik gyökerei még a ’80-as évekre nyúlnak vissza, mikor is a motorozás még egészen másról szólt, mint a rendszerváltás utáni évektől! Információ hiányában a hazai klubélet hőskorában nem volt egyszerű értékrendet követni, de ez viszonylag hamar kialakult, amit a Pirates Family Mc az elsők között tett magáévá!

1997 – Devils buli – PeCsa

Hogy indult a klub története?
1985 nyarán összeállt egy baráti társaság, melyet iskolatársak, osztálytársak, kalocsai és környékbeli srácok alkottak. A közös érdeklődési kör – a motorok szeretete, és a motorozás vágya hozott össze minket. Komoly barátságok alakultak ki, és az összetartozás érzése alapot adott az aktív “klubélet” kialakításához. Beléptünk az MMSZ-be (Magyar Motorkerékpáros Szövetség), majd elég gyorsan távoztunk is. Úgy éreztük nem nekünk való ez az értelmetlen szabályokkal túlzsúfolt “motoros élet”. Végül 1992 tavaszán hivatalosan is megalakult a Fekete Horgony MC.

Fekete Horgony Mc – 2004

Honnan a név eredete?
Mivel a klub több tagja tengerészként dolgozott, szinte azonnal megtaláltuk azt a nevet, amit mindannyian szívesen viseltünk. Hiszen hangulata – a kormánykereket tekerő kalóz világa – nem idegen a motoros életérzéstől. Még ebben az évben egyik klubtársunk vett egy kocsmát Foktőn, a Duna parton – ez lett a hely, ahol rendszeresen összegyűltünk, és itt tartottuk meg az első bulijainkat is.

Pirates Family Mc – 2012

Ez az időszak hazai klubok hőskorára tehető, amikor még csak kialakulóban volt a motoros kultúra itthon. Mi alapján működtetek?
Igen, ebben az időben még viszonylag kevés klub létezett, így információ hiányában saját magunk alakítottuk ki a klub életét, és szabályzatát. Megrendeztük az első családias, jó hangulatú találkozónkat, amin az akkortájt megalakult többi hazai MC is képviseltette magát. Érdeklődésüket elismerésként értékeltük – nem csoda, hogy hamar barátságok alakultak ki köztünk. Az esemény MC-k közötti tiszteleten alapuló kapcsolatokat alakított ki – melyek a mai napig élnek. Kb. 1994 körülre kialakult egy hazai trend, ami a mai napig él. Olyan MC-k tartják fent, akik életformájukkal példát mutatnak, és fejet hajtanak a tradíciók előtt. A Pirates Family MC is ezt az utat választotta, támogatja, és lehetőség szerint ezt fejleszti. Természetesen ez az út nem mindig felhőtlen. Voltak mélypontok, ahogy sikerek is.

Pirates Family Mc – 2012

Gondolom az egyik mélypont egy társatok elvesztése volt.
1996. október 5-én Zombory János (Zomby) halálos motorbalesetet szenvedett. Halála nagyon megviselt minden klubtagot. 1997 októberében megrendeztünk az első “In memory of Zomby” emlékestet, melynek bevételét a család megsegítésére adományoztuk. A családdal egyeztetve az eseményt négy évvel később “Motoros Jótékonysági Est”-re változtattuk, így 2001 októberétől a rendezvény bevételét és az adományokat, a balesetet szenvedett motorosoknak juttattuk el.

Azon klubok közé tartoztok, akik nemzetközileg is fontosnak tartják az értékrendet ápolni.
A klub megalakulása óta folyamatosan dolgozik azon, hogy európai szinten is elismert MC lehessen, minden nemzetközi szabálynak és normának megfelelve. Szükségesnek tartjuk az országhatárokon átívelő MC kapcsolatok, és barátságok kialakítását, ápolását.

2012-ben 20 éves a klub

Egy klubot erősen meghatároz az általa szervezett rendezvény. A ti találkozótok már a rangosabbak közé tartozik, pl. a zenei kínálat mindenképp ezt igazolja!
2004-ben a nyári motorostalálkozónknak új helyszínt kellett keresni, mivel a foktői Duna-partot kinőtte a rendezvény. A klub ezt nem visszalépésként, hanem fejlődésként élte meg – a jelenlegi igényeket figyelembe véve, így esett a választásunk a Szelidi tó-nál lévő Árnyas Campingre, és ez minden szempontból ideális helyszín lett. Minden évben az augusztusi motorostalálkozónk a fő gerince, felmérője az egész évi munkánknak, a reklámtól a zenekarokon át a játékokig. A rendezvény területileg, technikailag, és a résztvevők létszáma miatt is joggal mondható ebben a kategóriában- az ország egyik legnagyobb motorostalálkozójának. Az elmúlt 15 év alatt szervezett motoros eseményeink tapasztalata megmutatta, hogy találkozóink színvonala és híre, elhagyta az országot és egy nemzetközi motoros rendezvénnyé nőtte ki magát.

A Pirates Family Mc néhány tagja autentikus környezetben – 2015

Több, mint negyed évszázada rendeztek találkozókat, mondhatjuk, hogy rutinból megy már ez a dolog?
Idén már a 28. motorostalálkozónk előtt állunk, melyet az előző évekhez hasonlóan igyekszünk színes programokkal, változatos zenei felhozatallal tele tűzdelni. Ugyanúgy oda figyelünk most is minden apró részletre, mint az elején!

Erdei Balázs stunt (streetfighter) bemutatója látványos programnak ígérkezik

Kicsit részleteznéd az idei kínálatot?
Persze, a helyszínből adódik a strandolás. Napközbeni programnak természetesen különböző játékok, vetélkedők lesznek a 30 km-es felvonulás, és a streetfighter show mellett. A zenei kínálat már csütörtök estétől van, azon a napon a Kowalsky meg a Vega lesz a húzózenekar, pénteken a Road, szombaton pedig Rudán Joe és Deák Bil a fő bandák. Mellettük fellép még a Hátsó Ajtó, a God Guns, Fish és a Santa Muerte is, hogy csak pár bandát említsek még a kínálatból. Azt még megjegyezném, hogy az elcsatolt területekről érkező magyaroknak idén is kedvezményes belépőt biztosítunk, és a sátrazás mellett faház bérlésre is van lehetőség!

A 30 km-es motoros felvonulás népszerű program

Kicsit visszalépnék az időben. Hogyan lett a Fekete Horgonyból Pirates Family?
A klub jelenlegi neve PIRATES FAMILY MC. A névváltoztatás 12 év után nehéz döntésnek bizonyult – de úgy érezzük, hogy nemzetközi kapcsolataink miatt szükséges volt, és pozitívan hatott a klub itthoni megítélésére is. 2005. áprilisában egy meghívásos rendezvényen, a klubházban megtörtént a color váltás. Ezzel egy időben a klub pécsi tagokkal bővült, majd 2010-től  Szekszárd környéki tagokkal is gyarapodtunk. 2017-ben egy meghívásos klubház party keretében megünnepeltük a klub 25. születésnapját. A hazai MC-k mellett több szerb, szlovák és horvát klubbal is baráti kapcsolatot tartunk fenn. Bács-Kiskun-, Baranya- és Tolna-megye több Motoros Baráti Körével baráti viszonyt ápolunk, kölcsönösen tiszteljük, segítjük egymást. Reméljük és igyekszünk, hogy ez a jövőben is így legyen.

A Kowalsky meg a Vega idén is színvonalas zenei programot ígér

Szó esett már a karitatív tevékenységetekről. Idén ez hogy alakul?
A motorostalálkozónk mellett továbbra is megrendezzük a Jótékonysági Estet a klubházunkban, melynek bevételét minden évben felajánljuk a motorbalesetet szenvedettek javára. Idén október 5-én lesz ez az eseményünk!

Köszönöm az interjút és sok sikert a továbbiakban is! Aki pedig egy jó bulira vágyik, az fordítsa a motorja kormányát augusztus végén Dunapataj irányába, az Árnyas Kempingben komoly zenei felhozatal és strandolási lehetőség várja!

A 2019-es találkozó plakátja

ONLINE JEGYÉRTÉKESÍTÉS: klikk ide

További információ:https://www.facebook.com/Pirates-Family-MC-957775444265533/

További érdekes hírek, cikkek (klikk a képre):

Eladó motorok

Videó szerkesztés