A roncstelepi szökevény, alias Brown Sugar

Szöveg: Amrein László
Képek: DUB Performance

Fred Duban francia motorépítő már szerepelt itt az oldalon (Proto Slug), most pedig egy másik projektje kerül terítékre.

Nem mai építésről van szó (még a nyomtatott magazinban jelent meg), de egyedisége miatt a mai napig érdekes tanulmány lehet.

A Brown Sugarról első ránézésre azt gondolná az ember, hogy egy donort lát a képen, ami nemsokára el fog merülni egy jó kis rozsdaoldó fürdőben!

Viszont, ha jobban szemügyre vesszük, pár pillanat alatt felmérhető, hogy szó sincs rozsdáról, hamar kitűnik, hogy “túl rozsdás” a gép! Amit az idő amortizál le, az nem ennyire egyenletesen korrodál, valamint olyan rész is „rozsdás”, ami elvileg nem lehetne az (pl. első telószár, féknyereg). Szóval az illúzió hamar elillan, és marad a valóság ……, ami, meg kell hagyni, ötletes! A kivitelezés profi munka, egy roncstelepen jól tudná magát álcázni.

A motor megrendelésre készült, az alapötlet pedig a kaliforniai Russel Mitchel műhelyéből származik. A megrendelő kérésére egy Russel másolatot kellett volna készíteni, de Fred nem szeret másolni, van saját stílusa. Az ügyfél addig erősködött – mondván, hogy Russelnek nincs ideje most rá -, míg Fred elvállalta, hogy az ötletet átvéve, a saját stílusában megépítse a Brown Sugart……igaz, ebben egy vaskos bankszámla is közre játszott.

Az amerikai motor 3 hónap alatt készült el, míg a francia 2 hét alatt végzett a saját építésével! A legnagyobb fejtörést a festés okozta, hiszen azon múlt minden. Egy különleges eljárással lekezelték a festeni kívánt részeket (szinte a komplett gépet), ami által egy rugalmas, de kemény réteget kaptak. Erre jött rá a festés, ami megadta a végleges összképet.

Az össze nem tévesztés érdekében azért Fred az üzemanyagtankba belepréselte a DUB feliratot, biztos, ami biztos alapon, hiszen a Russel féle változaton is van egy céglogó (EXILE).

Ezután Fred kiadott egy nyilvános közleményt: NE KÉRJETEK TŐLEM MÁSOLATOT!!!!

További érdekes hírek, cikkek (klikk a képre):

Eladó motorok

Videó szerkesztés