Az MV Agusta nagy tervei!

Az új vezérigazgató – Timur Sardarov – vezetése alatt az MV Agusta nyilvánossá tette a jövőbeni terveit!

A kisüzemi gyártásban működő olasz cég arra törekszik, hogy a jövőben erősítse piaci helyzetét. Ennek érdekében Sardanov két létfontosságú elemet emelt ki a tervekből, mégpedig egy új blokk, és egy új modell csatasorba állítását!

Az elsősorban drága és csúcskategóriás motorokat gyártó cég már 2019 tavaszán elindította a piaci fejlődés folyamatát, mégpedig a belépő szintű Rosso modellel, aminek az árát 5 millió forint alatt tudták tartani! Igen, ez nagy összeg, viszont, ha megnézzük a márka többi modelljének az árát, akkor láthatjuk, hogy ez tényleg egy belépő szint az MV Agusta tulajdonosok táborába!

A dizájn megkérdőjelezhetetlen az MV Agusta esetében!
Az MV Agusta Brutale 1000 RR – nem csak a teljesítménye (208 Le), de a kinézete is brutális!

A nagyközönség felé nyitást pedig egy kisebb kategóriás modell palettával tervezik, mégpedig a 350-es kategóriában! A kínai Loncin Motor Company-val kötött megállapodás szerint az MV Agusta biztosítja a fejlesztést, a kínaiak dolga pedig a gyártás lesz. Naked-, túra-, sport-, és scrambler modellek vannak tervben. Ez mellett felmerült a Cagiva márka újra indítása 2021-ben, koncentrálva egy elektromos városi közlekedési eszköz irányába!

Sardanov elmondta, hogy a 350-es szegmenst nagyon fontosnak tartja, ugyanis szerinte a KTM Duke-tól eltekintve, nem igazán van izgalmas modell ebben a kategóriában a piacon!
Épp ezért is összpontosítanak erre a szegmensre, amiben a tőlük már megszokott dizájnos motorokat fognak gyártani. Igaz, hogy Ázsiában, de a tervezett volumen miatt szerinte Európában nem állíthatóak elő gazdaságosan ezek az új modellek!

MV Agusta Superveloce 800 Serie Oro

Az MV Agusta 2018-ban mintegy 3000 motorkerékpárt értékesített, amit 2020-ban növelni szeretnének, sőt, 2021-re akár meg is dupláznának!

További érdekes híreket, cikkeket itt találsz (klikk a képre):

Eladó motorok

Videó szerkesztés